Znate li koji grad je najskuplji na svetu?

Doživeti sve što novi grad može da ponudi mnogo je lakše kada sebi to možete da priuštite. Da li ćete izaći i jesti ili voziti se taksijem ili ne, svakako će se odraziti na debljinu vašeg novčanika, ali to obično zavisi od toga u kom delu sveta se nalazite. Ako želite da uštedite novac u inostranstvu, razmislite dva puta pre nego što posetite Hongkong – to je najskuplji grad na svetu.

FOTO: 025.rs

Da bi odredila najskuplji grad na svetu, firma za konsalting o ljudskim resursima Mercer razmotrila je niz faktora, uključujući troškove smeštaja, prevoza, hrane, odeće, robe za domaćinstvo i zabavu. U svemu tome se na prvom mestu izdvojio Hongkong. Ovo je druga godina za redom da se azijski grad nađe na ovom “počasnom” mestu.

Zbog čega je Island toliko skup?

Zbog čega je Island toliko skup?  

Sve više ljudi odlučuje da poseti zemlju gejzira i vulkana, međutim većina njih se vrati sa praznim džepovima. Drugim rečima – poseta Islandu je kao da ste zarobljeni na aerodromu, osim što ovaj aerodrom ima vulkane.

Od top 10 najskupljih gradova, sedam ih se nalazi u Aziji. Na drugom mestu našao se Tokio, a odmah iza njega je Singapur. Jedini neazijski gradovi koji se rangiraju među prvih 10 su Cirih, Ašbabat i Njujork.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram