ŽESTOKA IGRA: Ruski ratni avioni našli se oči u oči sa američkim!

Jedan američki avion pokušao je da obmanu sirijsku i rusku vazdušnu odbranu dok je nedavno leteo duž sirijsko-jordanske granice, javio je ruski sajt Avia.Pro u utorak.

FOTO: pixabay


Prema izveštaju Avia.Pro, avion američkog vazduhoplovstva poleteo je u krugu od 5 kilometara od sirijske granice dok se maskirao kao civilni avion.


Prema informacijama koje je dostavila kompanija Avia.Pro, podaci koje su preneli sistemi aviona bili su zamenjeni, što je rezultiralo time da su ga radarski avioni prikazali kao mali civilni brod.


Uprkos odsustvu kršenja granice Sirijske Arapske Republike, stručnjaci smatraju da je ovaj incident pokušaj da se isprobaju sirijski i ruski sistemi vazdušne odbrane, dodaje se u publikaciji.


“Po pravilu, mnogo manje pažnje se posvećuje privatnim civilnim avionima, u vezi sa kojima su američki vojni avioni gotovo sigurno pokušali da procene performanse sirijskih i ruskih sistema vazdušne odbrane. Sličan slučaj primećen je u ruskoj vojnoj avio bazi “Hmejmim”, kada je američki vojni izviđački avion zamenio identifikacijske podatke civilnim putničkim avionom iz južnoameričke zemlje”, rekao je vojni stručnjak za Avia.Pro.


SAD trenutno imaju avione, uglavnom helikoptere, unutar Sirije, a gotovo svi od njih su raspoređeni u severnom dijelu zemlje.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram