Zemljotres prekinuo nastavu u Ljubinju i Bileći

LJUBINJE- Zemljotres koji je danas u 13 časova i 10 minuta, zatresao opštine Bileća i Ljubinje nije prouzrokovao materijalne štete u ovim opštinama.

FOTO: Twitter/MSC

Zbog zemljotresa je, ipak, Ministarstvo prosvjete i kulture RS donijelo odluku da se danas obustavlja nastava u drugoj smjeni na području ovih opština.
 
"Škole su dužne da se o mogućnostima održavanja nastave u petak, 12. februara konsultuju sa Štabovima za vanredne situacije u ove dvije opštine", navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvjete i kulture RS.
 
Stevo Drapić, načelnik opštine Ljubinje, kaže da se u ovom gradu osjetilo podrhtavanje, ali blago i nije dugo trajalo.
 
"Zemljotres je bio toliko blag da niko od nas u lokalnoj upravi nije smatrao za potrebnim da se zakazuje sjednica kriznog štaba, a što se tiče odluke o obustavljanju nastave – to je na prosvjetnim radnicima i ja se ne bih miješao ni u preporuke ministarstva, za koje sam siguran da ima najbolje namjere preventivnog djelovanja", kaže Drapić za "Nezavisne".
 
Sličan stav je zauzeo i načelnik opštine Bileća Veselin Vujović, koji je, kako kaže, u vrijeme zemljotresa bio u susjednom Trebinju, ali ni od koga nije dobio informacije o eventualnim štetama ni na školskim, ali ni na bilo kojem drugom objektu.
 
Ministarstvo je takav stav zasigurno zauzelo zbog preventivnog djelovanja, a ja ću se složiti sa svim mjerama koje preporuče ljudi iz struke”, kazao je on.
 
Epicentar zemljotresa jačine 3,5 stepeni po Rihteru bio je 13 kilometara sjeveroistočno od Bileće, na dubini od dva kilometra, navodi EMSC.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram