Connect with us

Lifestyle

Zelene taljatele

Published

on

Danas spremite lagano, a jednostavno jelo.

Sastojci:

  • 50 g graška
  • 100 g špinata
  • 250 g taljatela
  • 20 g putera
  • crni luk
  • 50 ml bijelog vina
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g izrendanog parmezana
  • so, biber

Priprema:

Skuvajte pastu u slanoj vodi. Dok se tjestenina kuva, stavite da se grašak i špinat blago obare u kipućoj vodi, a na puteru propržite sitno isjeckani crni luk pa dodajte vino. Kuvajte uz povremeno miješanje sve dok vino ne ispari, pa ulijte pavlaku i dodajte 100 ml vode. Promiješajte i ostavite da se krčka dok ne uvri. Dodajte špinat, grašak i parmezan pa sve kuvajte nekoliko minuta uz stalno miješanje. Na kraju začinite po ukusu i pomiješajte s taljatelama.


Popularno