ZBOG ONOGA ŠTO JE NIKOLA ŠAINOVIĆ OTKRIO, ZANEMELI SVI: Evo šta je Milošević potpisao pre bombardovanja 1999. godine

Bivši premijer Srbije i potpredsednik vlade Jugoslavije, Nikola Šainović, gostovao je sinoć u emisiji „Ćirilica“, a posle njegovih izjava o pregovorima o Dejtonskom sporazumu i pregovorima u Rambujeu zanemeli su svi u studiju, pa čak i voditelj Milomir Marić.

FOTO: intermagazin.rs


Nudili smo da Srbija uđe u NATO, ali pod uslovom da ostane cela, međutim, ni to nisu prihvatili, izjavio je Nikola Šainović gostujući u emisiji „Ćirilica“.
 


– U Rambujeu smo pokušali da sprečimo rat. Rekli smo da nudimo celu Srbiju da uđe u NATO, ali pod uslovom da ostane cela, međutim, oni su hladno rekli da to nije tema razgovora – rekao je Šainović.


Kako Šainović kaže, posle Dejtonskog sporazuma odigrala se jedna apsurdna situacija u kojoj je on bio svedok.


– Kada je potpisan Dejtonski sporazum, dolazi Voren Kristofer kod Miloševića. Milošević se potpisuje na dnu praznog papira i zahteva od Kristofera da napiše spisak uslova, međutim, Kristofer to nije prihvatio jer su uslovi fludini – ispričao je Šainović na šta je voditelj Milomir Marić ostao vidno zatečen.


Šainović se potom osvrnuo na ulazak Srbije u Evropsku Uniju.


Kada je reč o ulasku u EU, Srbija ima dva problema. Prvi je geostrateški, koji se odnosi na vojnu dominaciju, a drugi je unutrašnja kriza u EU.


– Mi imamo dva problema, jedan je geostrateški, tu mislim na vojnu dominaciju, on nama nije naklonjen jer zapadna sila nije preoblikovala Balkan po svojoj ideji, a drugi je unutrašnja kriza u EU. Ja mislim da nisu u pravu oni koji žele da zadrže zamrznuti konflikt, treba gurati pozitivne inicijative kao npr. „mali Šengen“ – poručio je Šainović gostujući na Hepi televiziji.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram