ZBOG KORONE SMANJENA POTRAŽNJA ZA ČELIKOM Rudnik u Prijedoru obustavio proizvodnju

Zbog pandemije korona virusa rudnik “Arselor Mital” iz Prijedora prekinuo je rad i poslao jedan broj radnika na privremeno odsustvovanje sa posla.

FOTO: srpskainfo.com

Dok ne bude povoljnija situacija, sa posla će mjesečno odsustvovati između 30 i 40 odsto radnika od ukupnog broja zaposlenih koji iznosi oko 800.

Neće biti prioizvodnje niti otpreme rude, a oni koji rade biće angažovani na opravkama i remontu strojeva i postrojenja.

Iz ove kompanije saopštili su da je trenutno nepovoljna ekonomska situacija na svjetskom tržištu usljed pandemije virusa Covid-19, uzrokovala značajno smanjenje potražnje za čelikom.

– Smanjenje potražnje za čelikom dovelo je do smanjenja proizvodnje čelika u željezari Arcelor Mittal Zenica, a time i do smanjenja potreba za željeznom rudom – kažu iz rudnika.

Oni dodaju da su prolagođavali svoje poslovanje smanjenoj potražnji, privremeno smanjujući svoje aktivnosti na proizvodnji i otpremanju željezne rude.

– Kako bi se osigurala održivost kompanije, preduzete su određene mjere kao odgovor na ovako nepredviđen pad u potražnji. Ove mjere uključuju prekid rada i slanje radnika na privremeno odsustvovanje sa posla – zaključuju iz prijedorskog rudnika.

Poručuju da se nadaju da će se tržište s vremenom normalizovati i da će što prije prevazići ovu situaciju.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram