ZAVRŠNI UDARAC Haradinaj doneo KONAČNU ODLUKU o povećanju poreza na srpsku robu!

Haradinaj je pružio uveravanja ambasadorima Kvinte da je politička i bezbednosna situacija na Kosovu mirna .

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, saopštio je ambasadorima zemalja Kvinte da će odluka o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH ostati na snazi do postizanja cilja kosovske vlade, što je, kako je i u međuvremenu izjavio, priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije.

Haradinaj je, kako se navodi, zahvalio ambasadorima Kvinte na stalnoj sveobuhvatnoj podršci koju pružaju Kosovu u svim procesima i pozvao ih da u ovoj situaciji "budu objektivni" u njenoj proceni.

Kako prenosi prištinska Koha, Haradinaj je pružio uveravanja ambasadorima Kvinte da je politička i bezbednosna situacija na Kosovu mirna i da se kosovska vlada obavezala da održava red i mir, te obezbedi sigurnost za sve građane.

On je, dodaje se, demantovao informcije o navodnoj humanitarnoj krizi na severu.

- Haradinaj je rekao da građani ove zemlje, bez obzira na nacionalnost neće ostati ni bez hrane, ni bez medicinskih roizvoda, kao i da su izjave srpskih političara samo propagandna akcija, netačna i neprihvatljiva o stanju na terenu - piše Koha.

Kod Haradinaja su bili otpravnik poslova Ambasade SAD, ambasador Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije i predstavnik Kancelarije EU na Kosovu.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram