Connect with us

Sarajevo

Zaustavljao auta nasred ulice, pa napao policajca

Published

on

ISTOČNO SARAJEVO – Službenik Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo uhapsio je lice D.L, koje ga je fizički napalo prilikom obavljanja službene dužnosti.

Ovom policajcu, koji je vođa bezbjednosnog sektora, juče je prijavljeno da na Trg ilidžanske brigade, opština Istočna Ilidža, jedno lice vikom narušava javni red i mir, te zaustavlja vozila i ne dozvoljava im prolazak.

Dolaskom na mjesto događaja, policajac je zatekao duševno bolesnog D.L. kojeg je usmeno pokušao da spriječi u daljem narušavanju javnog reda i mira, ali ga je D.L. fizički napao, pocijepao mu uniformu i povrijedio ga ispod vrata.

Osumnjičeni je uhapšen i sproveden u Policijsku stanicu, gdje je alkotestiranjem utvrđeno 1,99 promila alkohola u krvi.

U pratnji policijskog službenika, D.L. je vozilom Hitne pomoći prevezen u Psihijatrijsku bolnicu Sokolac, gdje je zadržan na liječenju.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naredio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Izvor: Srna

Popularno