Početna Vijesti Bosna i Hercegovina Zastupnici SNSD-a došli na sjednicu o povećanju akciza na naftu

Zastupnici SNSD-a došli na sjednicu o povećanju akciza na naftu

0
0

Zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), koji nisu prisustvovali početku današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na čijem dnevnom redu se, između ostalog, nalazi i set zakona o akcizima, nakon kratke pauze pridružili su se ostalim zastupnicima koji nastavljaju sa radom.
Prije pauze Zastupnički dom zadužio je Vijeće ministara BiH da pripremi Informaciju o posljedicama koje kriza u Agrokoru može prouzrokovati bh. ekonomiji.

Riječ je o prijedlogu zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Denisa Bećirovića koji je mišljenja da i vlasti u BiH trebaju puno ozbiljnije pristupiti pitanju Agrokora.

“Jasno je da potres koji se dogodio u Hrvatskoj, a vezan je za krizu u Agrokoru je zatekao BiH i po ovom pitanju dosta nespremnu. Entiteske vlade lutaju, a i na državnom nivou nema jedan konzistentan i jasan odgovor na sva iskušenja. Stoga sam danas tražio da uvrstimo kao posebnu tačku dnevnog reda informaciju Vijeća ministara o krizu u Agrokoru, a u vezi sa posljedicama koje će ona ostaviti na bh. ekonomiju”, istakao je Bećirović.

Naglasio je da u većini zemalja regije poduzimaju potrebne mjere te je mišljenja da i u BiH svi organi vlasti trebaju tom pitanju pristupiti puno ozbiljnije.

“Ipak, mogu iskazati zadovoljstvo da je danas kompletan Zastupnički dom jednoglasno podržao taj moj prijedlog i to će biti posebna tačka dnevnog reda na narednoj sjednici”, pojasnio je Bećirović.
(Vijesti.ba / AA)

Komentar

Preporučujemo

Tko je Čoviću važniji – Dodik ili Komarica i njegov katolički vjernički puk?

Znači li to da se Čović i sam slaže s Dodikovim tvrdnjama u otvorenom pismu biskupu banjal…