ZARIO MU NOŽ DIREKTNO U SRCE Ubio komšiju nakon dva sata svađe

Dobrica R. (41) iz Paraćina uhapšen je zbog sumnje da je u noći između nedjelje i ponedjeljka u Ulici majora Gavrilovića u Paraćinu izbo nožem komšiju Božidara Stojnića (62), koji je ubrzo nakon toga preminuo.

FOTO: Goran Šurlan/RAS Srbija

Motiv jučerašnjeg ubistva u Paraćinu, kada je Božidar S. preminuo od povreda koje mu je nožem zadao Dobrica R. u haustoru zgrade u kojoj su živjeli, najvjerovatnije je bio svađa oko roletne. Komšije za Dobricu kažu da je problematičan i da je cijeli kraj bio u konfliktu sa njim.


Zločin se dogodio u haustoru zgrade gdje je ubica žrtvu ubo u grudi i stomak, a potom se vratio u svoj stan gdje je kasnije i uhapšen. Prepostavlja se da je motiv monstruoznog ubistva komšijska netrpeljivost i svađa, koje traju već duže vrijeme.

– Ne znam kome je smetala čija roletna, ali čula sam da su se zbog nje svađali dva sata. U jednom trenutku, komšija je čuo Dobricu kako viče nesrećnom Božidaru: “Sačekaj me, sad ću da se vratim!” Vjerovatno se nakon toga vratio s nožem i ubo ga u grudi. Rodbina kaže da je jedan ubod bio direktno u srce – ispričala je za Kurir jedna od komšinica.

Ona dodaje da Dobrivoje u njihovoj ulici sa ženom i djetetom živi oko deset godina, kao i da je cijeli kraj imao neki problem sa njim.

– Bilo je pitanje vremena kada će neko zlo da učini. On je dijete znao da juri nožem po ulici. Jednog komšiju je udario sjekirom u glavu zbog čega mu je suđeno. S druge strane, svi su ga se pazili jer je lopov i probisvijet. Policija ga je hapsila, ali bi uvijek izašao na slobodu – kazala je ova sagovornica.

Na ulazu ispred zgrade u kojoj se dogodio zločin juče su i dalje bili vidljivi tragovi krvi.

– Kažu da je nakon napada Božidar dosta krvario. Neko od komšija je pozvao hitnu pomoć, ali on je iskrvario i preminuo u bolnici – priča komšinica.

Dobrici R. je određeno policijsko zadržavanje, protiv njega će biti podnijeta krivična prijava za ubistvo Božidara Stojnića i biće priveden na saslušanje kod tužioca. Tijelo ubijenog je poslato na obdukciju, a šta se tačno desilo kobne noći, utvrdiće istraga.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram