ZAKUVALO SE PRED KLASIK U PARIZU Nadal: Nije istina to što je rekao Rodžer

Rafael Nadal i Rodžer Federer će odmjeriti snage u polufinalu Rolan Garosa, a taj meč je već sada ispunjen nevjerovatnom tenzijom. Švajcarac je raspalio vatru, a Španac ubrzo uzvratio:

FOTO: pixabay

Sve je počelo neodmjerenim komentarom Švajcarca nakon trijumfa nad sunarodnikom Stanislasom Vavrinkom:


– Zaigrao sam ponovo na šljaci da bih igrao sa Rafom. Ako želite da pobijedite prije ili kasnije morate da igrate sa Rafom. Da sam hteio to da izbjegnem ne bih ni došao na turnir – rekao je nedavno Federer.


Nije se mnogo čekalo na Rafin odgovor. U jednom momentu je popularni “Bik sa Majorke” bio vidno iznerviran, pa je gotovo kroz zube izustio:


– Ne, to nije istina. Nije to rekao. Ne, ne – započeo je Nadal.


Rodžer Federer zna koje “dugme” treba da pritisne kada je u pitanju Nadal


Nakon prve reakcije se primirio i nastavio:


– Mislim da to nije istina, ako se vratio, to je jer je igrač koji želi da kompletira titule na svim podlogama. Vratio se na šljaku jer je igrač koji može da se nosi sa svim, igra dobro na svim podlogama. Čak i na šljaci ima dobre šanse da pobijedi – rekao je Španac, piše Blic Sport.


Ovo će biti 49. okršaj dva tenisera, a do sada je Nadal trijumfovao u 23 navrata (61 odsto pobjeda). Posebno je zanimljivo da su posljednji meč odigrali prije dvije godine u Šangaju kada je Švajcarac slavio sa 6:4, 6:3.


– Jedna stvar je što osjeća da je fizički spreman. Vraća se jer želi to da učini. Ako on osjeća da je u dobrom formi, pa, onda ne bi trebao da izostane sa glavnog dijela sezone. To je glavni razlog. Biće to veoma specifičan meč za njega, za mene… Uvijek će to biti specijalni mečevi. Ovde će to još više doći do izražaja, ovo je ipak veoma važan meč. Biće spreman da da svoj maksimum, ali biću i ja – zaključio je Nadal.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram