Za vaš današnji ručak, mljeveno meso u bijelom umaku

Kremasti ručak s mljevenim mesom za cijelu porodicu.

FOTO: n1

Sastojci:

 -350 g miješanog mljevenog mesa

– 1 poriluk

– 4 veća krompira

– 2 manje mrkve

– 2 dl mlijeka

– 2 dl jogurta

– 2 žlice brašna

– 4 žlice parmezana

– ulje, maslac

– sol, papar

– peršin

Priprema:

Krompire i mrkvu očistiti, izrezati na kockice, pa skuhati u slanoj vodi.

Poriluk dobro oprati, izrezati sitno i popržiti na malo ulja. Kada omekša, dodati mljeveno meso i pržiti nepokriveno dok sva voda ne ispari. Posoliti i popapriti.Na maslacu popržiti brašno, doliti mlijeko i energično miješati da se ne stvore grudice. Čim se smjesa zgusne, skloniti sa špareta, umiješati jogurt, posoliti i popariti.

U vatrostalnu posudu staviti ocijeđene krumpire i mrkvu, dodati meso sa porilukom i sve preliti bijelim sosom.

Dobro promiješati, na vrh staviti nekoliko komadića maslaca, posuti isjeckanim peršinom i ribanim parmezanom.

Zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 minuta da jelo dobije koricu,piše N1

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram