Vulin poručio: Vučić jedini slobodni lider na Balkanu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, tokom rasprave o tri međunarodna sporazuma u Skupštini Srbije, da je Aleksandar Vučić jedini slobodni lider na Balkanu.

FOTO: Srpskainfo

Vučić je jedini koji smoke da kaže istinu i EU i međunarodnoj zajednici i svom narodu. Kada smo donosili Zakon o radu, u to vreme je bio nepopularan, a da nije tog zakona, čime bi vi danas gradili kovid bolnice i branili Srbiju od posljedica migrantske krize? Čime biste povećavali plate policiji, vojsci, BIA? – upitao je Vulin.

Vulin je kazao da je Vučić imao dalekovidost i hrabrost da kaže svom narodu ono što nije niko – da mora da se radi i da mora da se štedi.

– Dvije vrlo nepopularne rečenice. Vučić je to rekao. I kad je narod vidio da to što govori misli i da se ponaša i živi kao što živi njegov narod dao mu je mnoge pobjede na izborima – rekao je Vulin.

Podsetio je da su Aleksandra Vučića pokušali da ubiju u Srebrenici, a da nikada niko nije uputio ni riječ izvinjenja, a kamoli da je dostavio neko ime.

– Nikada nismo dobili ni diplomatsko, ni licemjereno izvinjenje, a Vučić nikada nije dozvolio da se to reflektuje na odnose Srbije i BiH. Pukom srećom nije ubijen, a poslije toga gradi autoputeve prema BiH. To je državnik. To je razlika između državnika i političara – rekao je Vulin.

Srbija je, kaže Vulin, pokazala da može da izgradi bolnice, da se bori protiv korone i to zato što je, dodaje, imala čvrsto i jasno vođstvo.

– U trenucima krize se pokaže koliko je važno da imate političku stabilnost i jasno vođstvo. U Srbiji se mislilo i radilo iz jednog centra i zato smo bili uspešni u borbi protiv kovida. Važno je imati čovjeka kome nacija vjeruje – rekao je Vulin.

On je dodao da se Vučiću vjeruje, jer, kako kaže, znamo da nas neće slagati i prevariti.

– Sklonite Aleksandra Vučića iz politike i recite da li bismo se ovako borili protiv korone, sklonite ga iz politike i recite da li bismo izgradili bolnice ovakvom brzinom, da li bismo se borili uspješno protiv migrantske krize – rekao je Vulin.

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram