Vulin poručio Plenkoviću: Ponovljene laži ne postaju istina

EOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da ponovljena laž o agresiji na Hrvatsku neće postati istina, koliko god puta je ponovio hrvatski premijer Andrej Plenković.

FOTO: Tanjug


"Kada je već počeo da nabraja žrtve i posledice građanskog rata u Hrvatskoj, Plenković je baš mogao da pomene i da je iz Hrvatske proterano blizu 500.000 Srba državljana Hrvatske, da ih je samo u zločinackoj akciji Oluja proterano 250.000, a da je tokom građanskog rata ubijeno više hiljada Srba", rekao je Vulin povodom izjave Plenkovića na samitu NATO u Londonu da se Hrvatska sjeća kako je to ne biti članica Alijanse, a biti žrtva agresije i politike Miloševića zbog koje je Hrvatska pretrpjela velike žrtve.


Srpski ministar odbrane je u izjavi za javnost naveo da bi Plenković, ako već pravi račun o ratnoj šteti, mogao da izračuna koliko vrijede desetine hiljada zapaljenih i opljačkanih srpskih kuća po selima, kao i stanova u gradovima otetih od Srba.


Plenković je, ukazuje Vulin, propustio da pomjene penzije koje su uskraćene Srbima, godine izbrisanog radnog staža, dionice društvenih preduzeća koja su privatizovana bez učešća protjeranih Srba, državljana Hrvatske.


"Ponovljena laž o agresiji na Hrvatsku neće postati istina, ma koliko god puta da je Plenković ponovi", izjavio je Vulin.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram