Vučić: Srbi prvi put znaju šta hoće, dok Albanci ne znaju i prave srpske greške sa početka devedesetih

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbi prvi put znaju šta hoće, dok Albanci ne znaju i prave srpske greške sa početka devedesetih godina prošlog vijeka.

On je istakao da će Srbiji “realnije sagledavanje stvari” donijeti prednost u budućnosti za opstanak i razvoj, dok bi joj “busanje u prsa” samo izazvalo probleme.

Predsjednik Srbije ocijenio je da nastavak dijaloga najviše zavisi od Prištine i pritiska Amerikanaca, te dodao da je Srbiji kompromis bitan zbog stabilnosti.– Ali, kompromisa u vidu razgraničenja, koje je bilo ideja koja je mogla da dovede do rješenja, po svemu sudeći, neće biti jer to ne žele ni Nijemci, ni Albanci – rekao je Vučić za Jutjub kanal “Bez cenzure” (Televizije KTV iz Zrenjanina).

On je napomenuo da sa prijedlozima rješenja nije izlazio ni pred parlament, ni pred narod jer je “svaki kompromisni prijedlog odbijen”.

Vučić je ocijenio da su poruke njemačkih parlamentaraca tokom njihove nedavne posjete Beogradu i Prištini o tome da su protiv razgraničenja, zapravo znače da su za to da Kosovo bude “u cjelini nezavisno”, što je nešto što “ljudi u Srbiji treba da znaju”.

Govoreći o razgraničenju, on je rekao da od “ideje koja je mogla da dovede do rješenja, očigledno nema ništa, neće Nijemci, neće Albanci”, dodavši da zauzvrat “nije nuđeno ništa”.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram