Connect with us

Politika

Vučić: Šešelj može da me pobedi na izborima, ali u šahu ne

Published

on

Tanjug

BEOGRAD – Lider radikala Vojislav Šešelj može da me pobedi na predsedničkim izborima, ali u šahu ne može, rekao je večeras predsjednički kandidat na predstojećim izborima u Srbiji, Aleksandar Vučić.

“Donesite tablu kad god hoćete, od deset partija Šešelj nijednu neće dobiti”, rekao je Vučić na televiziji Pink.

Vučić je, navodeći da o Šešelju neće da govori teške riječi, rekao da ne misli da je lider radikala dobar izbor za Srbiju, ali i da ne smatra da on ima tako negativan odnos prema Srbiji kao neki drugi političari.

“A što se tiče izbora, na izborima može da pobedi, ali u šahu ne”, zaključio je Vučić.

“Ja se borim za Srbiju, a ostali – protiv mene”
Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se on bori za Srbiju, dok se ostali kandidati bore – protiv njega.

Vučić je, gostujući na televiziji Pink, rekao da je nekolicina lidera opozicije, na sastanku sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost, svo vrijeme loše govorila o svojoj zemlji i napadala svoju vladu, sa demokratskim izbornim legitimitetom, i njega lično.

Srpski premijer je poručio da ne treba njega neko da sluša, niti ministre Ivicu Dačića i Jadranku Joksimović o tome šta je bilo na sastanku sa Mogerini, već da je dovoljno čuti lidere opozicije.

“Govorili su loše o svojoj zemlji. Nemoj da ideš na razgovore i ogovaraš svoju zemlju. Ja sam u razgovoru sa Mogerini branio Srbe na Kosovu i Metohiji, borio se za interese RS, kao i za interese BiH da sačuvamo mir, kako da privučemo što više investitora, a ne protiv dosovskih kandidata”, rekao je Vučić.

On je dodao i da je na RTS-u, u predizbornoj hronici vidio “neke ljude koji kažu da su kandidati, a nisu” i upitao zašto ih je državna televizija uopšte puštala.

“Oni uopšte nisu kandidati. Imate samo 2-3 kandidata, a to su Šešelj, Janković i ja, koji smo predali potpise. A ostali imaju samo ljubav i želju da postanu kandidati, a državana televizija ih pušta”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, razlog za to jeste da bi se napravila slika da je 15-20 kandidata protiv jednog

“Kako god okrenete Vučić mora da bude kriv i to što 15 ljudi izgovori, a samo jedan kaže nešto o budućnosti Srbije”, rekao je Vučić.

Popularno