„VRIJEĐAJU NAM INTELIGENCIJU“ Građani iz revolta peticiju protiv poskupljenja vode POTPISIVALI NA HRPI SNIJEGA

Banjalučani su danas potpisivali peticiju protiv poskupljenja vode na hrpi snijega na Trgu Krajine, kako bi pokazali revolt zbog toga što im nije dozvoljeno da je potpišu na štandu.

Peticiju je pokrenulo nekoliko gradskih odbornika i narodni poslanik Draško Stanivuković, koji je, tvrdi, tražio dozvolu za postavljanje štanda i na svih 12 mjesta je odbijen, jer je, kako kažu, grad u narednih nekoliko dana zauzet.

– Grad je zauzet tačno onoliko dana koliko mi imamo vremena da potpišemo peticiju i to na svim mjestima za koja sam pitao. Kažu da je trg zauzet, a trg prazan. Došli su da mi sklone štand i da me kazne jer zauzimam prostor, pa sam ih pitao ko će biti kažnjen zbog hrpa snijega na trgu koje takođe zauzimaju prostor – rekao je Stanivuković.Nakon kazne i zabrane da drže štand na Trgu Krajine, građani su štand premjestili na hrpu snijega, kako ne bi zauzimali dodatni čist prostor, te se gore penjali i potpisivali je.

Tako su na hrpi snijega danas bile i bake koje su željele da da daju svoj potpis borbi za poskupljenje vode, kojima nije bio problem da se popnu na snijeg.

– Građanima je ovo bitno. Stvarno nam vrijeđaju inteligenciju i naravno, dobio sam i kaznu. Boje se protesta i velike grupe ljudi, a sada se boje i štanda od metar – rekao je Stanivuković.

Foto: Privatna arhiva

Stanivukovića je Komunalan policija kaznila jer nije imalo dozvolu za štand, ali građane to nije spriječilo da potpisuju ovu peticiju i pokušaju da zaustave najavljeno poskupljenje vode.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram