Početna Zabava Volite li udovoljavati?

Volite li udovoljavati?

0
0

Kada usrećivanje i pomaganje nije svjesna želja, nego proizlazi iz naučene uloge, onda se osjećamo dužnima udovoljiti drugima i spremni smo otrpjeti određenu dozu podređenosti ili zanemarivanja sebe. Stoga, valja riskirati i postaviti granice koje će štititi i naše vlastite potrebe…

 

Polovi udovoljavanje – sebičnost
Svatko od nas je jedinstveno kompleksno biće koje se sastoji od puno različitih dijelova. Svaki od tih dijelova predstavlja poseban energetski uzorak koji osobu povremeno može preplavljivati i uvoditi u situacije koje bi rado izbjegla. Na primjer, tijekom razgovora sa strogim šefom može iz nutrine izroniti ranjivo dijete i izazvati plač. Pri komunikaciji s partnerom koji je u obiteljskim i financijskim problemima može iskočiti zaštitnica i kontrolorka koja će preuzeti odgovornost na sebe i pobrinuti se za partnera kao da je on dijete, a ne odrasla osoba.

Međutim, ako je ranjivo dijete postalo vidljivo, to ne znači da iznutra ne postoji i snažna osoba koja je spremna zaštititi se i zauzeti za sebe ili za druge. Ili, ako je zaštitnica postala vidljiva, to ne znači da iznutra ne postoji i onaj dio koji se osjeća slabašno i potrebna mu je zaštita. Upravo suprotno. Kontradiktorni dijelovi osobnosti čine polove jedne energetske dimenzije. Jedna od tih energetskih dimenzija je: udovoljavanje – sebičnost.

Kad se (nesvjesno) osjećamo dužni ugađati
Ako uživate u tome da nekoga usrećite, ako se intenzivno možete uživjeti u nečiji užitak, postoji velika mogućnost da to nije uvijek vaša svjesna želja. Naime, svi smo kao djeca spontano istraživali načine na koje možemo udovoljiti svojim roditeljima i drugim, nama važnim osobama. U dječjoj dobi udovoljavanje povlači za sobom neku vrstu nagrade, priznanja ili barem izbjegavanje kazne. Neki od nas, kako bi se osjećali prihvaćenima, nisu trebali mnogo udovoljavati, a neki su, kako bi mogli uspostaviti kontakt s bliskim odraslima, naučili i udovoljavali gotovo stalno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preporučujemo

Ruski sveštenik tvrdi da brada štiti muškarce od homoseksualnosti

Muškarci koji žele da izgledaju “strejt” trebalo bi da puste bradu. Tako bar t…