Connect with us

Fudbal

VOJVODINA PRED ZVEZDU: Kapitulirali smo pred ucenama drugih strana! Susret Davida i Golijata

Published

on

Fudbalski klub Vojvodina izdala je saopštenjepovodom utakmice sa Crvenom zvezdom u 25. kolu Superlige, u kojem navodi da

Novosađani su u nedelju upozorili javnost da postoji opasnost da ne dođe do održavanja utakmice, jer Policijska uprava Novog Sada ne može da garantuje bezbednost ukoliko se navijačima Zvezde ne dozvoli pristup istočnoj tribini stadiona Vojvodine.

Na zajedničkom organizacionom sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici FK Vojvodina, FK Crvena zvezda, Fudbalskog saveza Srbije i MUP-a Republike Srbije, dogovoreno je da pristalice gostujućeg tima, ipak, budu na istočnoj tribini i da se meč odigra.
Međutim, iz novosadaskog superligaša stiglo je saopštenje za javnost u kojem se ističe da je “dogovor” u stvari “kapitulacija usled ucenjivačkog stava drugih strana”.
Prenosimo deo saopštenja:
Karte za navijače Zvezde
Vojvodina je Zvezdi ponudila besplatne ulaznice za čitavu istočnu tribinu (4.000 mesta), ali pod uslovom da na adresu novosadskog kluba pošalje dopis u kojem potvrđuje da dolazak svojih navijača organizuje FK Crvena zvezda.
– S obzirom na to da FK Crvena zvezda fudbalskom klubu Vojvodina nije poslala dopis u kojem garantuje da klub organizuje dolazak gostujućih navijača na utakmicu, ulaznice za istočnu tribinu sutra će biti puštene u slobodnu prodaju. Cena ulaznice za istok iznosi 800 dinara, a ulaznice će se prodavati u utorak na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine) od 12 do 18 časova i na dan meča, na blagajni na istočnoj tribini (pored teniskih terena) od 14 do 18 časova – piše na sajtu Vojvodine.
– Imajući u vidu odluke donete na sastanku, kao i probleme na koje smo ukazali u vezi sa mogućim neodigravanjem utakmice, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da će postupiti po naredbama policije i da smo zvanično kao organizatori kapitulirali pred ucenjivačkim stavom i nerazumevanjem osnovnih organizacionih aktivnosti, kao i termina “domaćin” i termina “gost”.
– Kao odgovornim ljudima, nama u FK Vojvodina je pre svega stalo do fudbalske igre i bezbednosti svih aktera sportskog događaja, te iz tog razloga ne možemo da dozvolimo da se lopta na “Karađorđu” ne kotrlja. Ovom prilikom, izvinjavamo se našim navijačima zbog svih potencijalnih problema koje će ova odluka doneti i nadamo se da će naići na razumevanje za poziciju u kojoj se naš klub našao.
– Fudbalski klub Vojvodina nije korisnik državnog budžeta, ne dobija novac od državnih firmi, nema skupe strance i nema državne institucije koje stoje iza nje. Fudbalski klub Vojvodina ima svoju istoriju, igrače, ljude koji jesu i koji su nekada bili njen deo, kao i svoje verne navijače, koji znaju da smo kroz istoriju našeg kluba često svi zajedno morali da gutamo gorke pilule i donosimo odluke koje se kose sa zdravim razumom i elementarnom logikom.
– Vojvodinaši, ovakva odluka nije laka, ali je sigurno u interesu našeg kluba i zato vas sve još jednom pozivamo da dođete na stadion i ispunite zapadnu i severnu tribinu i da kroz fer i sportsko navijanje svi zajedno prisustvujemo još jednom susretu Davida i Golijata. I da se radujemo na kraju meča – stoji na kraju saopštenja FK Vojvodina.
VOJVODINA POPUSTILA: “Delijama” mesta i na istoku

Popularno