Voditelj Klarkson napao Gretu Tunberg: Luda si i opasna

On je dobio otkaz na BBC-ju te je izbačen iz "Top Geara" nakon svađe s producentom šoua zbog odreska

FOTO: avaz.ba

Džeremi Klarkson (Jeremy Clarkson), voditelj koji nikad nije birao riječi, 16-godišnju Gretu Tunberg (Thunberg), koja upozorava na klimatske promjene, nazvao je "ludom i opasnom" tokom promoviranja nove sezone emisije "The Grand Tour". 


Posjetimo, 59-godišnji voditelj dobio je otkaz na BBC-ju te je izbačen iz "Top Geara" nakon svađe s producentom šoua zbog odreska. 


- Ona je luda i opasna, svojim idiotlukom dovodi do besanih noći brojne djece. Mislim da treba začepiti i vratiti se u školu - rekao je Klarkson. 


Klarkson je u intervjuu za "The Independent" Gretu je nazvao glupom idiotkinjom te je istakao da njen govor u UN-u, u kojem djevojka navodi da su joj ukrali snove i djetinjstvo, ne nudi nikakva rješenja.


On je u intervjuu rekao da je i sam već duže vrijeme svjestan klimatskih promjena, a sada, kada čudna Šveđanka okolo priča da ćemo umrijeti, odjednom su svi postali svjesni.


- Mislim da je čudna Šveđanka s teškim karakterom. Ništa se ne postiže plovidbom preko okeana na jahtama koje troše gorivo i laganjem o motorima tih brodova - rekao je Klarkson. 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram