Connect with us

Biznis i ekonomija

Vlada RS-a traži da Fabrika duhana Banja Luka nastavi rad

Published

on

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Stevo Mirjanić predložio je na današnjem sastanku sa menadžmentom i sindikatom Fabrike duhana Banja Luka da svi zajedno i dalje traže rješenja za nastavak rada ovog preduzeća, a da se u međuvremenu radnici vrate u Fabriku.

Mirjanić je istakao da menadžment Fabrike i holdinga „Bulgartabak“, koji je vlasnik ovog banjalučkog preduzeća, u saradnji sa radnicima, mora ponuditi rješenje bilo u smislu nastavka proizvodnje, strateškog partnerstva ili prodaje fabrike, ali uz zadržavanje radnih mjesta.

O današnjem sastanku bit će informirana i entitetska vlada, a Mirjanić je istakao da će Vlada razmotriti sve mogućnosti pomoći koje bi išle u pravcu nastavka proizvodnje u Fabrici i zadržavanja broja zaposlenih.

Radnici su se danas okupili ispred zgrade Vlade RS te od predstavnika „Bulgartabaka“ još jednom zatražili objašnjenje zbog najavljenih otkaza.

Vlasnik banjalučke Fabrike duhana, “Bulgartabac“, je sve brendove prodao „British American Tobaccou“ te je zatim najavljeno gašenje proizvodnje, čime bi oko 100 radnika ostalo bez posla.

Popularno