Višković razgovarao sa Palmerom: Vlada Srpske opredjeljena za saradnju sa SAD

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je tokom susreta sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom da je Vlada Srpske opredjeljena za saradnju sa svima na partnerskim odnosima i da su sve njene službe otvorene i na raspolaganju svim zainteresovanim investitorima.

FOTO: Foto: N.N. | Višković razgovarao sa Palmerom: Vlada Srpske opredjeljena za saradnju sa SAD

Premijer Višković je tokom sastanka u Banjaluci predstavio prioritetne aktivnosti koje provodi Vlada Srpske po pitanju unapređenja privrednog ambijenata, privlačenja investicija, podrške realnom sektoru, a sve s ciljem povećanja zarade radnika i radnih mjesta.


"Istaknuto je da je u paralamentarnu proceduru ovih dana upućeno 38 zakonskih rješenja koja se odnose na podršku, olakšice pri ulaganju i zapošljavanju u realnom sektoru, te da je među zakonskim rješenjima i Zakon o podsticjaima koji ima podršku privredne zajednice i sindikata", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.


Na sastanku je rečeno da su kompanije iz SAD zainteresovane za ulaganje i poslovanje u Republici Srpskoj, te da kompanija "En-Si-Ar" /NCR/, koja radi i zapošljava u Srpskoj, ima pozitivna iskustva.


Predsjednik Vlade Srpske je ukazao da neformiranje Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH ima negativne posljedice po pitanju provođenja neophodnih reformi i aktivnosti, prije svega u ekonomskom i privrednom sektoru.


Tokom susreta bilo je riječi o aktuelnim političkim, ekonomskim i bezbjednosnim temama, sa osvrtom na migrantsku krizu, izazove, probleme i napore koji se preduzimaju po pitanju prevazilaženja nastale situacije sa povećanim prilivom migranata.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram