Foto: Screenshot

Rade Bogdanović je još jednom kritikovao srpski fudbal, ovoga puta Crvenu zvezdu i Partizan.


Bivši jugoslovenski fudbaler Rade Bogdanović uopšte nije uživao u 169. "vječitom" derbiju. Opšti utisak javnosti je da posljednja epizoda rivalstva Crvene zvezde i Partizana, u kojoj je šampion pobijedio 1:0, nije opravdala očekivanja zbog velikog broja prekršaja, a malog broja šansi. Kada se na sve to dodaju prekidi zbog čarki i bakljada, onda na to dobijete "rat u kome tek na trenutke ima fudbala".
 
Bogdanović je u intervjuu za "Informer" istakao da se na osnovu viđenog nameće zaključak da "ni Crvena zvezda, a ni Partizan nemaju šta da traže u Evropi". I to sve navodi nakon što je Srbija došla do 11. mjesta na UEFA rang-listi upravo zahvaljući Crvenoj zvezdi i Partizanu, što donosi dva mjesta u Ligi šampiona.
 
"Ovakvi kakvi su, najbolje je da ne izlaze van granica naše lijepe zemlje. Nekad mi je ljepše da gledam mečeve nekih drugih klubova, jer makar nema amaterizma i nevaspitanja u ponašanju kao kod ovih preplaćenih zvijezda. Da znaju sa loptom, ne bi se tukli, ne bi gledali šta rade navijači i kako ko proslavlja golove. A kad ne znaju, onda im sve odvlači pažnju...", kazao je Bogdanović, pa osuo paljbu po Crvenoj zvezdi.
 
"Crvena zvezda mora da promijeni cijeli stručni štab, nekih 30 odsto uprave i 50 odsto igrača. Sadašnji trener Milojević bio je pomoćnik Stankoviću, a Stanković trenutno vodi posljednjeplasirani tim Serije A. Ne može taj Milojević da uđe u svlačionicu Crvene zvezde i kaže: 'Dobar dan, ja vas vodim kroz Ligu šampiona'. Znam da su neka pojačanja završena, ali malo je sve to. Mora mnogo bolje. Evo da budem blag, moraće mnogo toga da se promijeni do Evrope. Jedina sreća je što Crvena zvezda ima siguran prihod, pa će moći nešto da popravi".
 
Bogdanović zamjera "vječitima" što nemaju domaće igrače, reprezentativce, koji vode "glavnu riječ u timovima". Smatra da je "tužno" što su vodeći igrači stranci, a dodaje da je u Partizanu situacija još gora nego u Zvezdi.
 
"Partizan je u još goroj situaciji od Crvene zvezde. Zvezda makar ima jezgro igračkog kadra i ljude koji su dugo u klubu, a Partizan nema ništa. Najprije mora da se riješi uprave, koja je, čini mi se, svakako odlazeća. Ta uprava ih je samo vukla naniže, u svim segmentima. Poslije dolazi na red sve ostalo. Imaće malo lakše protivnike, ali teško će se izboriti sa njima. Ako bude para, moraće svašta da mijenjaju, ali ne znam odakle će biti para", zaključio je Bogdanović.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )