Foto: KK Crvena Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u danas u Moskvu gdje ih očekuje meč 31. kola Evrolige protiv CSKA.

Crveno-bijeli su i dalje u vrlo teškom rasporedu odigravanja utakmica, a nakon ove utakmice i obaveza u ABA ligi za vikend, ponovo ih očekuje dupli program tokom naredne nedjelje, odnosno dueli sa Armanijem i Makabijem u rasponu od dva dana.

Prije svega navedenog, slijedi vrlo teško gostovanje protiv ekipe koja traži svoje mjesto među osam najboljih, predvođena Majkom Džejmsom i može da obezbijedi mjesto u plej ofu pobjedom u utakmici koja se igra u četvrtak od 18 časova u dvorani „Megasport Arena“.

Beograđani će u Moskvi igrati bez Duopa Rita, u tim se vraća Dejan Davidovac, a u prvom meču u Beogradu bilo je 86:84 za crveno-bijele nakon produžetka.

– Prethodne utakmice u Evroligi i dvije pobede mnogo su značile za samopouzdanje ekipe. Jesmo izgubili šanse za plej of, ali je vrlo važno da igramo što je bolje moguće, da se skoncentrišemo na neke stvari koje možemo da ispravljamo u našoj igri jer nam slijedi najvažniji dio sezone. Ekipa CSKA je jak protivnik, kandidati su za osvajanje Evrolige, plasman u TOP 4 ili TOP 8 se podrazumijeva. Očekuje nas totalno drugačija utakmica od one u Beogradu jer sve ekipe koje preferiraju vrh sada tempiraju formu za ono što slijedi. Ono što znamo je da nas očekuje fizički težak meč – rekao je Davidovac.

Trener Dejan Radonjić je istakao da će njegov tim biti rasterećen u Moskvi.

– Imali smo niz utakmica u desetak dana u kojima je potrošnja bila ogromna. Himki, Partizan, Cibona, Panatinaikos i Budućnost. Uz to problematika izostanka igrača koja donosi dodatnu potrošnju i remeti plan da se prođu stvari na bezbolniji način. Utakmice smo igrali dosta dobro do Podgorice gdje nismo bili na nivou koji smo se nadali da će da bude. Energija i koncentracija je bila na niskom nivou. Nemamo pauzu, slijedi CSKA i lako je pričati o njima  – vrlo kvalitetan protivnik, veliko iskustvo, tim koji ide u borbu za osvajanje titule. Gostujemo u Moskvi, rezultatski smo rasterećeni pa možemo da razmišljamo drugačije nego da je utakmica imala i takmiarsku težinu. Trudićemo se da pružimo dobar otpor i nadamo se da možemo da budemo konkurentni. Rit sigurno ne putuje, imamo rovitih igrača sa određenim problemima, ali moramo od treninga do treninga da donosimo odluke – rekao je strateg Zvezde.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )