Foto: Pixabay

Oni koji ionako imaju osjetljiv probavni trakt znaju da im nakon pizze slijedi žgaravica, krivci za to u ovom slučaju su kobasica i kiseli umak od paradajza. Znate li koja je hrana najgora za konzumiranje.

Luk Kori, registrovani dijetetičar, smatra da najgore što možete da pojedete jeste hrana koja sadrži mnogo kalorija, a ima malo zdravih hranljivih materija kao što su esencijalni vitamini i minerali
 
Takvi su gazirani sokovi, raznorazna peciva i torte, pržena hrana i zamrznuta jela, mesne prerađevine…
 
"Mnoge od ovih namirnica također imaju visok sadržaj natrijuma i dodatog šećera, što može doprineti ozbiljnim bolestima i zdravstvenim stanjima", upozorava.
 
On izdvaja tri najgore stvari koje možete da unesete u organizam.
 
"Nikad ne kažem da ne treba nikad više da jedete neku hranu, radije ću reći da je konzumirate u vrlo rijetkim prilikama", kaže dijetetičar.
 
Zamrznuta pizza
 
"Većina zamrznutih pizza sadrži mnogo kalorija, natrijuma, šećera i zasićenih masti i malo drugih korisnih hranljivih materija", kazao je.
 
Dijetetičar je preporučio da, ako možete, što češće izbjegavate konzumiranje ove hrane.
 
Gazirana pića
 
Gazirane napitke je veoma lako konzumirati u velikim količinama, što može doprineti velikoj količini unesenih kalorija, kao i šećera.
 
"To može dovesti do povećanja tjelesne težine i drugih zdravstvenih problema", dodaje.
 
Mesne prerađevine
 
On navodi slaninu, kobasice i mesne delikatese koji ne samo da imaju mnogo kalorija, već su bogati zasićenim mastima, kao i nekim nitratima i nitritima, što može da doprinese raznim bolestima.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )