Foto: x.com

Ukrajinska vojska izvršila je u noći s utorka na srijedu novi masovni napad bespilotnim letjelicama kao i raketama na područje Rusije.

Prema informacijama iz Rusije, ali i Ukrajine, brojne bespilotne letjelice prije svega su ciljale pogranične dijelove u blizini Belgoroda.
 
Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izjavio je kako je ruska protivzračna odbrana oborila nekoliko bespilotnih letjelica na području Belgoroda. Osim letjelica, ukrajinska vojska u novom napadu koristila je i višecjevni bacač raketa.
 
"Naš sistem protivzračne odbrane radio je iznad Belgoroda i šire regije. Jedna osoba je povrijeđena u napadu", rekao je Gladkov. Belgorod, koji se nalazi u blizini ukrajinske granice, česta je meta ukrajinskih napada, a vojska ove zemlje ranije je izvršila i niz napada duboko u teritoriju Rusije gdje su cilj prvenstveno bile rafinerije nafte. S druge strane, Ukrajina je saopćila kako je tokom utorka uništila 12 ruskih dronova koji su ciljali nekoliko ukrajinskih regija. "Zračne snage Ukrajine, tačnije protivzračna odbrana zemlje, oborila je bespilotne letjelice iznad Harkova i Mikolajiva. Nije prijavljena nikakva šteta kao ni žrtve", poručili su.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )