Foto: Srpskainfo

Tviter je krajem prošle nedjelje objavio svoje ambiciozne ciljeve: da udvostruči i korisničku bazu i prihode tokom naredne dvije godine.

Direktor finansija (CFO) te kompanije smatra da su i više nego sposobni da ispune te ciljeve.

Kompanija za društvene medije saopštila je da želi da poveća broj svojih svakodnevno aktivnih korisnika, sa 152 miliona (kraj 2019. godine) na 315 miliona, i da dostigne 7,5 milijardi dolara zarade do kraja 2023. godine, u odnosu na 3,7 milijardi dolara iz 2020, piše CNBC.

Akcije Tvitera porasle su do novih maksimuma nakon ove najave, tačnije više od tri odsto. CFO Ned Segal rekao je za CNBC da mogu da postavljaju takve ciljeve jer imaju “mnogo povjerenja u svoju strategiju”, prenosi Blic.

– Izvršavali smo sve mnogo brže i pred nama je jasan put sa mnoštvom ljudi koji još uvijek ne koriste Tviter i preko 150 milijardi dolara oglašavajućeg tržišta za digitalne oglase koji mogu doći na Tviter – kazao je.

Ciljevi su, navodi se, agresivni izlazak iz pandemije. Da bi im izašao u susret, Segal je rekao da će se Tviter usredsrediti na ubrzavanje izdavanja novih proizvoda i opcija, kako bi privukao nove korisnike. Moguć je i razvoj novog modela pretplate.

Kompanija je nedavno najavila kupovinu novinske platforme “Revue”. Tviter, čija je vrijednost procjenjena na 59,5 milijardi dolara, obratio se analitičarima s planovima o novim opcijama i proizvodima.

Inače, agencija TAS S prenijela je najnovu vijest: Tviter krši ruski zakon jer ne briše informacije koje su zabranjene u Rusiji, iako je Roskomnadzor (Federalna služba za nadgledanje komunikacija, informacionih tehnologija i masovnih medija) to zahtjevao.

Broj pritužbi Roskomnadzora koje je Tviter odbio prelazi brojku od 2.800.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )