Foto: glassrpske

NOVI SAD – Jubilarno, 20. izdanje međunarodno poznatog muzičkog festivala “Egzit”, nakon četiri dana i četiri noći muzike, blještavila, plesa i gužve, završeno je u Novom Sadu.

Nakon gostovanja brojnih svjetskih zvijezda, u danima koji su iza nas, četvrto festivalsko veče bilo je rezervisano za nastupe Darka Rundeka, Masima Savića, kultnog benda “Lajbah” te jednog od najpoznatijih svjetskih di-džejeva Dejvida Gete, koji je u Novom Sadu uvijek rado viđen gost te za koncerte brojnih regionalnih i svjetskih muzičara. Dočekati zoru na Petrovaradinskoj tvrđavi uz muziku i sunce decenijama je nešto u čemu brojni posjetioci ove smotre sa radošću čekaju, a nakon čitave dvije godine, festivalska radost ove godine bila je veća nego ikada.
 
Za samo jedna djelić dobre atmosfere završne večeri zadužen je bio upravo Dejvid Geta.
 
- Prošle godine, za vrijeme lokdauna, pokušao sam da svoje vreme učinim produktivnim, ja sam hiperaktivna osoba. Uradio sam dvije stvari - bavio sam se humanitarnim radom tokom pandemije, pokušao sam da pomognem ljudima kojima je bila potrebna pomoć. Sakupili smo prilično mnogo novca, da bismo pomogli deci i ljudima kojima je trebala pomoć, za vreme pandemije. Takođe, prvi put u 20 godina nisam putovao toliko pa sam napravio mnogo muzike - rekao je Geta.
 
Iako su mnogi izvođači, čak i u posljednji čas, otkazali svoje nastupe, to nije umanjilo sveopšti utisak nakon festivala. Među izvođačima koji su nastupali na ovogodišnjem “Egzitu” je i bend “Van Gog”, koji ove godine obilježava 35 godina postojanja i rada.
 
- Muzika je naš pokretač, a bina trijumf naše višedecenijske posvećenosti ovom našem muzičkom putovanju. Godinu i po dana pauze bilo je i više nego dovoljno da shvatimo da je zvuk bez huka publike jedan sadržaj ne baš preterano bogat smislom - izjavio je frontmen “Van Goga” Zvonimir Đukić Đule.
 
Na ovogodišnjem “Egzitu” nastupili su i “Hladno pivo”, “Sabaton”, “Buč Kesidi”, Asaf Avidan, Ameli Lens, di-džej Snejk, Amira Medunjanin, “Goblini” i mnogi drugi.
 
Festival je zatvoren nastupom Solomona, koji je trajao do jutarnjih časova, a “Egzit” je, kako i sami organizatori navode, ispisao još jednu stranicu svoje, ali i globalne muzičke istorije.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )