Foto: Nova S

Košarkaški klub Partizan će u četvrtak saznati da li će igrati u Evroligi naredne sezone.

Crno-beli su aplicirali za specijalnu pozivnicu Evrolige, baš kao i Valensija, pa je sva prilika da ćemo ta dva kluba gledati u elitnom takmičenju naredne sezone. Dva mjesta su se upraznila zbog izbacivanja ruskih timova iz takmičenja.

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević gostovao je u emisiji „Novi dan“ na televiziji N1, gde je pričao o mogućnosti da Partizan zaigra u Evroligi nakon osam godina.
 
„Velike su šanse da Partizan igra Evroligu zbog ova dva ruska kluba koja neće igrati sljedeće godine (CSKA i Zenit). U četvrtak treba da se napravi procjena da li se ostaje u ovom formatu – ako se ostaje sa 18 klubova, sigurno će Partizan i Valensija biti ta dva kluba“, rekao je Vujošević.
 
Pričao je i o problemima do kojih može doći ako se CSKA i Zenit u nekom trenutku vrate u takmičenje.
 
„Onda je tu problem za sljedeću godinu – ako se CSKA i Zenit vrate jer imaju desetogodišnje licence… Koliko klubova ispada, kakav će sistem biti sljedeće godine, ko će iz Evrokupa".
 
Partizan nije uspjeo da izbori plasman u Evroligu preko Evrokupa i ABA lige, ali Vujošević misli da je klub to zaslužio.
 
"Hajde jednom i da Partizan uđe mimo terena, zaslužio je“.
 
Vujošević je crno-bjele vodio od 1986. do 1989, od 2001. do 2010, a zatim i od 2012. do 2015. godine – pet puta je osvajao ABA ligu, jedanaest puta domaće prvenstvo, a bio je i Evroligin trener godine 2009.
 
U ovom trenutku je i formalno poznato 16 od 18 učesnika i to su: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Bajern Minhen, Alba, Monako, Asvel, Olimpija Milano, Virtus Bolonja, Makabi Tel Aviv, Žalgiris i Crvena zvezda.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )