Foto: PROMO / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

U seriji "Porodica" nisu prikazane sve muke ni Miloševića, ni Đinđića - rekao je večeras predsjednik predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući seriju "Porodica" koja se bavi hapšenjem bivšeg predsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Što se tiče serije “Porodica”, ona je proizvela nešto što ne možete da proizvedete lako. To je emocija ljudi, i dobre i loše. Pogledao sam dvije epizode, ali nisam spreman da sudim ni scenaristi, ni režiseru. Trebalo bi da prođe 15 ili 20 godina da se takve serije snimaju. Nije mi se svidjelo to što nije pošten nikakav istorijsko-politički kontekst. To kako se Milošević ponašao sa NATO, a sa druge strane nisu pokazane ni muke Zorana Đinđića. A to je da li da izručuje ili ne izručuje Miloševića. Isti je slučaj i sa Koštunicom – rekao je Vučić.

Više bih volio da su njihove misli, dileme ili istorijske okolnosti bolje analizirane, a ne to da je Milošević svake tri sekunde grlio Miru Marković, što nije tačno, dodao je.

– Bolje sam poznavao Đinđića i Koštunicu, nego Miloševića. Ali u svakom slučaju riječ je o istorijskim ličnostima koji svakako ne zaslužuju karikaturalni pristup. Ne želim da se miješam u umjetničke slobode, samo ne mislim da je neko vadio po sedam pištolja i glumio ludaka. Najmanje mi se dopalo to što Srbija zaista nije poštovala sebe, ljudi koji su bili na vlasti nisu poštovali svoju riječ. Oni su obećali Miloševiću da ga neće isporučiti Hagu, a isporučili su ga na Vidovdan. Volio bih da je bilo više istorijsko-političke dubine, a ne da se prikazuje kako Mira viče na služavke što se nije dešavalo, prenosi Blic.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )