Foto: Screenshot

Srbija će zaustaviti izvoz ulja, pšenice, kukuruza i brašna od četvrtka, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za TV B92.

Govoreći o situaciji s pšenicom i kukuruzom, Vučić je rekao da čeka da li će te dvije žitarice Rusija zabraniti za izvoz.

"Jedino gdje imamo prednost su pšenica i kukuruz", rekao je on.

Dodao je da od četvrtka više neće biti izvoza brašna iz Srbije.
 
Vučić je kazao da će Srbija imati dovoljno za sebe i region.

"Ne zaboravite da nam se ovo nadovezuje na koronu, ljudi umiru, niko više ne govori o tome, jer cijeli svijet se ruši pored nama", rekao je on.
 
Koliko je teška svjetska ekonomska kriza, Vučić je naveo da se EU sprema za recesiju, a planiran je rast od 4 odsto ove godine.

"Treća godina recesije za EU. Ne mislim da je realno i da naš rast bude +4", kazao je.
 
"Svi su ušli u nekakav svjetski rat, više niko ne razmišlja o svojim interesima", pojasnio je.

- Nadam se kraju pregovora Rusa i Ukrajinaca, ali ne verujem u to. Očekujem nesumnjivi nastavak ruske ofanzive koji će da bude snažniji.
Volio bih da kažem da mogu da očekujem smirivanje tenzija i situacije, ali to ne očekujem. Ono što je važno za nas je da analiziramo šta se dogodilo juče i danas i šta će da se dogodi sutra. Došlo je do strašnih poremećaja, predsjednik Bajden je odlučio da obustavi uvoz nafte gasa i uglja na teritoriju SAD, ali oni lako mogu da se izbore sa tim. Velika Britanija je donijela odluku o nafti, ali ne o gasu i uglju. Ono što očekujemo sutra je odluka Evropske unije. Ako EU zabrani uvoz energenata iz Rusije, mi nemamo odakle da ih dobijemo - rekao je Vučić.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )