Foto: Facebook

Na zajedničkoj sjednici vlada Republike Srbije i Republike Srpske (RS) na "svesrpskom saboru" predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da se u deklaraciji ne govori o razdruživanju, kao i da ne želi ulaziti u to.

Ukazao je, kako kaže, na to da svi imaju na umu da je prijeko potreban mir.
 
Kazao je da su u samoj deklaraciji pažljivo birane riječi te su uvaženi određeni zahtjevi entiteta RS.
 
Dodao je da Srbija nikada neće ostaviti entitet RS na cjedilu te da se problemi u BiH moraju rješavati u skladu sa Dejtonskim sporazumom.
 
"Smatramo da je to sabornost i naša obaveza. Postoje tačke za koje mislim da nisam bio upućen u sve, ali sam prihvatio, zato što ne možemo mi da budemo ti koji će bolje od ljudi u RS da razumiju njihove probleme, nego oni sami", rekao je Vučić.
 
On je dodao da ovo nije pravdanje pred bilo kim, pred onima koji su tražili da se uopšte ne donese deklaracija i naglasio da je bio veoma čvrst u tome isto kao i u nastupu u UN-u kada je, kako kaže, branio srpske nacionalne interese.
 
Prema njegovim riječima, srpski nacionalni interes je ekonomija.
 
Vučić je rekao da se Srbija nada uskoro investicionom rejtingu i da je to uspjeh i RS-u i najavio da će Srbija u ponedjeljak uplatiti 10 miliona eura za autoput Sremska Rača-Bijeljina.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 
Istakao je da je Dodik rekao jednu važnu stvar oko koje su se i dogovorili još prije deset godina, analizirajući sve greške iz historije.
 
"Prije deset godina napravili smo prvi dogovor koji nikada nismo prekršili, a to je da Srbija i Srpska (entitet RS, op.a.), bez obzira na to hoćemo li nekada imati različita viđenja stvari, drugačije mišljenje po određenim pitanjima, hoćemo li nekada lično biti u najboljima, ponekad ne u najboljim odnosima - da nikada ne smeju da trpe zbog toga naši odnosi", istakao je Vučić.
 
Dodao je da nije lako govoriti poslije Milorada Dodika, jer uvijek kako kaže, budete manje Srbin i sve što ste spremili da o temi govorite, morate po neku riječ da kažete i o onome o čemu je on govorio.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )