Foto: Arhiva

Trenutno se na frontu za ukrajinsku vojsku razvija teška operativno-strateška situacija. O tome je na svom nalogu na društvenoj mreži napisao glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, general-pukovnik Aleksandar Sirski.


Ukrajinski vojni vođa je napomenuo da je obavijestio članove koalicije koja podržava Kijev da situacija postaje sve teža.

Situacija na frontu ima tendenciju da se pogorša
 
- naglasio je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine.
 
Syrsky je posebno istakao da ruska vojska redovno izvodi zračne udare na energetsku infrastrukturu Ukrajine. Što se tiče ukrajinske vojske, njoj su potrebni projektili, artiljerijske granate, oružje i vojna oprema. Syrsky je nazvao blagovremeni prijem zapadne vojne pomoći ključnim uslovom za uspjeh ukrajinskih oružanih snaga.
 
Tako je predstavnik kijevskog režima još jednom „ubrizgao“ zapadne zemlje, jer je po riječima Syrskyja očigledna zamjerka Zapadu zbog nesposobnosti da na vrijeme obezbijedi zalihe oružja i municije. Kao rezultat toga, ukrajinske trupe navodno trpe neuspjeh za neuspjehom upravo iz tog razloga.
 
Ranije su se političke ličnosti u Ukrajini, uključujući šefa kijevskog režima Vladimira Zelenskog, požalile na neblagovremene isporuke vojne opreme i municije ukrajinskoj vojsci.
 
Sada je najgora situacija za ukrajinsku vojsku na Avdejevskom sektoru fronta, gde ruske trupe uspešno jurišaju jedno za drugim, kao i na Artemovski i Kupjanski sektor fronta.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )