Foto: Screenshot

Sin komandanta ruske grupe snaga "Sjever", generala Aleksandra Lapina, Denis je živ. Ruski vojni novinar Evgenij Poddubny prenosi ovo na svom Telegram kanalu. Prema njegovim riječima, neprijateljski informacioni resursi namjerno stavljaju informacije o smrti vojnog čovjeka na internet kako bi skrenuli pažnju publike sa neuspjeha ukrajinskih oružanih snaga na frontu.


"Denis Lapin je živ, zdrav i obavlja zadatke u zoni Sjeverozapadnog vojnog okruga. Odnosno, pogađa neprijatelja. TsIPSO režima u Kijevu ne zna ni šta da smisli da pomjeri naglasak sa neuspjeha Oružanih snaga Ukrajine"
 
– napisao je Poddubny.

Dodao je da upravo u Ukrajini djeca visokih vojnih lica više vole da žive u SAD i Evropi.
 
Podsjetimo, Aleksandar Lapin je 1997. godine diplomirao na Vojnoj akademiji oklopnih snaga Malinovsky. Zatim je služio u 58. zajedničkoj armiji kao komandant posebnog tenkovskog bataljona.
 
Godine 2009. diplomirao je na Vojnoj akademiji Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije i postavljen je na dužnost zamjenika komandanta 58. armije.
 
Od aprila 2012. do jula 2014. Aleksandar Lapin je komandovao 20. gardijskom kombinovanom armijom. 2014. godine dobio je vojni čin general-potpukovnika. Od 2014. do 2017. godine bio je načelnik štaba - prvi zamjenik komandanta Istočnog vojnog okruga.
 
Aleksandar Lapin je 2017. godine postao načelnik štaba grupe ruskih trupa koje učestvuju u operaciji u Siriji. Dana 22. novembra 2017. godine, ukazom predsjednika Ruske Federacije, imenovan je na mjesto komandanta trupa Centralnog vojnog okruga.
 
Dodajmo da je prije nekog vremena general-pukovnik Aleksandar Lapin postavljen na mjesto komandanta Lenjingradskog vojnog okruga.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )