Foto: FIBA CHAMPIONS LEAGUE

Plejmejker Aleksandar Vlahović očekuje bolje rezultate košarkaškog kluba Borac Banjaluka u nastavku sezone, kako u domaćem prvenstvu tako i na trećem turniru druge ABA lige.

Pomenuti košarkaš je došao u Banjaluku da u finišu sezone donese iskustvo mladom timu i pomogne da se ostvare što bolji rezultati.

– Prvi utisci o klubu i saigračima su odlični. Već sam sarađivao i igrao sa Aleksandrom Radukićem u Bratislavi od kojeg sam i dobio sve informacije o klubu, tako da sam se lako odlučio za dolazak. Ne dolazim u nepoznato, dobio sam korisne informacije. Ekipa ima potencijal, dosta je mladih košarkaša, a želim da im pomognem svojim iskustvom da odigraju bolje u finišu ovog ligaškog dijela. Prvi cilj mi je da se što prije adaptiram na novu sredinu i da iskustvo nadogradim ovo što je ekipa dosad uradila- istakao je Vlahović.                                                                                                                          

Iskusni plejmejker ističe da pored Radukića, zna još nekoliko novih saigrača i da klub u nastavku očekuje bolje rezultate. Zbog činjenice da je Borac u ABA ligi ispunio kvotu prijavljenih košarkaša, Vlahović neće imati pravo nastupa u preostala dva turnira drugog ranga regionalnog takmičenja.

– Znao sam odranije Božu Đumića i još nekoliko mlađih igrača tako da nema problema. Kratko sam tu ali moja želja je da pomognem saigračima da u finišu sezone u prvenstvu Bosne i Hercegovine ostvarimo što bolje rezultate i pokušamo da napadnemo i plasman u Ligu za šampiona. Situacija jeste teška ali vjerujem da ova ekipa itekako može dobro da igra. Pokazao je to posljednji meč protiv Proma koji su ubjedljivo dobili. Imali su pehove sa povredama i to se osjetilo na rezultatima. U preostalih devet kola imamo šest utakmica na domaćem terenu i nastojaćemo da to iskoristimo. Borićemo se sigurno do kraja. Došli su novi igrači i sigurno doneli širinu ui igračkom kadru i novu energiki – poručio je Vlahović.

Banjalučki košarkaši su saznali i raspored mečeva na trećem turniru druge ABA lige. Borac će na turniru u Sarajevu odigrati tri meča. Prvi rival je Helios 1. marta u 12 časova. Nakon toga slijedi duel sa Slobodom iz Užica (4.mart, 16. časova). Turnir će završiti utakmicom protiv Studentskog centra (6.mart, 20 časova).

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )