Foto: srpskainfo.com

Viktor Troicki je završio sa tenisom, bar kada se o igranju radi.

Dugogodišnji reprezentativac Srbije, a sada selektor, poražen je na startu kvalifikacija za Vimbldon za koji je ranije najavio da će mu biti posljednji turnir na kome će učestvovati.

Od njega je bio bolji Brendon Nakašima iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je kao 22. nosilac u kvalifikacijama, a 138. na ATP listi, savladao srpskog igrača koji je na Vimbldon stigao kao 196. teniser svijeta – sa 6:2, 5:7, 6:3.

Viktor Troicki nije uspio da se plasira na najčuveniji turnir, ali će ostati upamćen – kao jedan od naših najuspješnijih aktera u “bijelom sportu”.

Sa reprezentacijom je, uz nekoliko antologijskih mečeva za Srbiju, ostvario najveći podvig u kolektivnom dijelu ovog sporta – osvojio je Dejvis kup, a karijeru u pojedinačnoj konkurenciji završio je sa 294 trijumfa i 274 poraza, kao i tri titule – 2010. je trijumfovao u Moskvi, a u Sidneju je bio pobjednik 2015. i 2016.

Ima i dvije titule u dublu, 2010. u Bangkoku je pobijedio sa Krisfoerom Kasom, a 2017. u Sofiji sa svojim prethodnikom na mjestu selektora reprezentacije, Nenadom Zimonjićem.

Za reprezentaciju je igrao od 2008. godine, nastupio je u 24 duela koje je Srbija imala, a na terenu je bio 40 puta predstavljajući Srbiju u pomenutom takmičenju. I u singl konkurenciji (17/11) i u dublu (7/5) imao je više pobjeda za Srbiju nego poraza, piše Blic.

Iako je neplanirano morao da pauzira godinu i po dana od tenisa, zbog toga što mu je izrečena suspenzija kada nije dao jedan uzorak za doping-kontrolu, iako je usmeno dobio odobrenje da baš tako postupi, karijera u tenisu mu je bila takva da, prije svega zbog silnih nastupa za Srbiju, ali i zbog uspjeha kao predstavnik ovog tenisa u ATP nadmetanjima (bio je 12. igrač svijeta 2011. godine), Srbija može da mu kaže: Viktore, hvala za sve!

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )