Foto: Srpskainfo

Banjalučki start up Dwelt osvojio je prvo mjesto na jednoj od najuticajnijih start up i tehnoloških konferencija PODIM, koja je održana u Sloveniji.

U konkurenciji je bilo čak 120 kompanija iz Centralne i Istočne Evrope.

U finalnoj trci Platforma X, softverski proizvod kompanije Dwelt, bio je ispred dva start up-a iz Švajcarske, te po jednog iz Njemačke i Rumunije.

Članovi žirija, stručnjaci iz najpoznatijih investicionih fondova u regionu i Zapadnoj Evropi, kao Speedinvest iz Austrije, Fil Rouge Capital, kao i South Central Ventures bodovali su proizvod, tržišni potencijal i tim koji stoji iza svega.

Uslov za učešće na ovoj uticajnoj tehnološkoj konferenciji bio je sopstveni proizvod.

Stefan Krneta, CEO  i osnivač kompanije Dwelt, kaže za Srpskainfo da je ova pobjeda važna za eko sistem start up-a cijele zemlje i za sve mlade ljude u BiH.

– Ovo je najbolja potvrda da se i na ovom našem, domaćem, terenu može napraviti proizvod koji je svjetski konkurentan i start up koji je najbolji u Evropi – rekao je Krneta.

Sa ponosom ističe da je ovo pobjeda Dwelt tima od 25 ljudi koji su posvećeni jednom proizvodu Platform X i njenom razvoju.

Radost, ponos i ushićenje zbog nagrade Krneta ne krije, ali već je svjestan i obaveza.

– U budućnosti smo obavezni da u narednih godinu dana neko vrijeme provedemo u Londonu na značajnim habovima sa vrlo dobrim mentorima, pa onda u Austriji, a potom da pronađemo najboljeg mogućeg strateškog partnera za ulaganje – naglašava Krneta.

Osnivač Dwelat kaže da je cilj da se okosnica i razvoj zadrži u Banjaluci, ali i da se zaposle biznis developeri u Evropi koji bi vodili biznis stranu priče.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )