Foto: screenshot

Policija u Beogradu je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas uhapsila pet članova organizovane kriminalne grupe zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i posredovanje u vršenju prostitucije.

MUP Srbije je objavio snimak akcije hapšenja, na kojem se vide naoružane policijske snage koje su upale u kuću u kojoj su se nalazili osumnjičeni, koje su zatekli u donjem vešu.
 
Uhapšeni su R.M. (43), S.T.J. (43), S.D. (33), G.S. (51) i Đ.A. (25), svi iz Beograda.
 
Sumnja se da su oni od januara do sredine juna ove godine iznajmljivali stanove na teritoriji Beograda u kojima su boravile djevojke koje su vrbovali da se bave prostitucijom.
 
"Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od sredine januara do polovine juna ove godine na teritoriji grada Beograda pronalazili i podsticali ženske osobe na pružanje seksualnih usluga prostitucije", naveli su iz MUPa Srbije.
 
Oni su takođe oglašavali prostituciju na jednom internet portalu namijenjenom za promovisanje pružanja seksualnih usluga postavljajući i ažurirajući oglase s fotografijama i oglašenim brojevima telefona angažovanih osoba, ugovarali vrstu seksualne usluge, mjesto, vrijeme, dužinu i cijenu pružanja seksualne usluge, za šta su pribavili korist u neutvrđenom iznosu koju su dijelili zajedno, dodaju iz MUPa Srbije.
 
Kako navode, sat seksualnih usluga se kretao od 150 do 200 evra.
 
Novac stečen posredovanjem u vršenju prostitucije osumnjičeni su dijelili između sebe u zavisnosti od zadataka koje su imali u izvršenju krivičnog djela, naveli su iz MUPa Srbije.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )