Foto: Telegram

Sukob u Ukrajini ušao je u sto sedamdeset peti dan. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba. Zbog slabog protoka objava na fejsbuku ,svima koji nas pratite putem istog predlažemo da instalirate aplikaciju cafe.ba sa google prodavnice!

22:00

Evakuacija ruskog ranjenika!



21:50


Raketni napad uništio je hostel u Harkovu. Treba napomenuti da se tokom rata skoro svi hosteli u zoni borbenih dejstava u Ukrajini pretvaraju u lokacije za vojnike Oružanih snaga Ukrajine i teritorijalne odbrane



21:31

Jakovljevka!


20:49

Novi napadi

Ukrajinske trupe ponovo su gađale područje nuklearke Zaporožje. Bilo je najmanje 6 projektila, elektrana nije oštećena – saopštile su vlasti regiona.

20:26

Abhazka brigada na frontu!



20:19

Front kod Soledara i Bahmuta/Artemovsk/



20:17

T-72B je izdržao udarac protivtenkovskih sistema Javelin.


19:14

Uhapsena 2 radnika nuklearke zbog dojava ukrajinskim snagam

Dva radnika zaposlena u nuklearnoj elektrani Zaporožje (NEZ) privedena su u Energodaru zbog sumnje da su prenosili koordinate ukrajinskim oružanim snagama i navodili ukrajinsku artiljerijsku paljbu, saopštila je danas policija Zaporoške oblasti na svom Telegram kanalu.
 
"U Energodaru su zadržana dva lica osumnjičena da su navodili ukrajinsku artiljerijsku vatru. Obojica su zaposlena u nuklearnoj elektrani. Njima prijeti kazna od deset godina do doživotnog zatvora za djelo međunarodni terorizam i posebno za usmjeravanje artiljerijske vatre na najveću evropsku nuklearnu elektranu", navodi se u saopštenju, prenosi TAS S.
 
NE Zaporožje ima dvije slabe tačke koje, prema navodima u saopštenju, ukrajinske oružane snage najčešće ciljaju, a to su sistemi za hladjenje i skladišta istrošenog nuklearnog goriva.
 
Nuklearni reaktori su postavljeni iza debelih zidova koji ih štite od artiljerijske vatre.
 
NE Zaporožje nalazi se nedaleko od grada Energodara i trenutno je pod kontrolom ruskih snaga.
 
Poslednjih nekoliko dana ukrajinska artiljerija dejstvuje po objektima u kompleksu elektrane koristeći tešku artiljeriju, dronove i višecevne raketne bacače, ali u većini slučajeva ruska protivvazdušna odbrana uspešno odbija te napade.
 
Međutim, neke granate su pogodile infrastrukturu kompleksa nuklearke i skladišta nuklearnog otpada.

18:38

"Ukrajinske snage masovno granatiraju grad Energodar"

Oružane snage Ukrajine sprovode masovno granatiranje grada Energodara, saopštila je danas pres-služba gradske uprave.
 
"Oružane formacije kijevskog režima otvorile su veliku vatru na područje grada Energodara", navela je pres-služba gradske uprave u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.
 
Vlasti su pozvale stanovnike da se sklone na bezbjedna mjesta, a u toku je utvrđivanje informacija o mjestima koja su granatirana, eventualnim žrtvama i oštećenjima civilne infrastrukture.

18:11

Ukrajinska artiljerija ponovo granatirala centar Gorlovke. Granata je pala na samo  deset metara od auta iz kog je snimano!



17:50

Kadirov ponosan na svoje heroje!


"Pravi Čečeni od rođenja znaju kako da podnesu udarac i izdrže sve teškoće. To je u krvi pravih sinova naroda. Čak i krvareći i uprkos strašnom bolu, neustrašivo gledaju smrti u oči i prihvataju svoju sudbinu sa Allahovim imenom na usnama."
 
"Ovi okviri su dobar primjer nesebičnosti, hrabrosti, čvrstine, nefleksibilnosti i neuništivosti naših vojnika. Apsolutna neustrašivost, koja se može vidjeti na primjeru naše drage BRAĆE – komandira bataljona puka specijalne policije imena Heroja Rusije A.A. Kadirova iz Ministarstva unutrašnjih poslova Čečenske Republike – kapetana policije Majrbeka Daudova i majora policije Ilmana Gučigova." -piše Ramzan Kadirov na svom telegram kanalu!


17:34

Snimak sa linije fronta u pravcu Avdejevke – borbe kod Krasnogorovke

 

17:15

Kako javljaju ratni reporteri iz Donbasa, ulične borbe u Soledaru se i dalje vode, ukrajinska vojska nastavlja da se povlači
 

17:00

Evropske banke nastavljaju trgovinu ruskim dužničkim obveznicama
 
🏦 Pojedine banke u Evropi, odmah nakon američkih, obnovile su trgovinu ruskim obveznicama, prenosi „Fajnenšel tajms“
 
💬 „Prema riječima stručnjaka, upoznatih sa situacijom, UBS, Barclays i Deutsche Bank ponovo su dozvolili klijentima da prodaju ruske dužničke obveznice, nakon što su to već uradili JPMorgan, Bank of America, Jefferies i Citigroup“, javljaju mediji
 
📰 Izvori lista su saopštili da druge banke, uključujući Credit Suisse i HSBC, još uvijek nisu donijele odluku da li će opet izaći na rusko tržište dužničkih obveznica zbog visokog rizika. Uprave banke odbile su da komentarišu ovo pitanje

16:45

Misija LNR:U granatiranju LNR poginulo 80, ranjene 253 osobe

U granatiranju samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) od strane ukrajinskih trupa od 17. februara poginulo je 80 ljudi, a ranjene 253 osobe, saopštila je danas misija LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (JČC).
 
"U ovom periodu, 333 civila su postala žrtve agresije ukrajinskih oružanih jedinica, od kojih je 80 ljudi poginulo, a 253 su ranjene. Troje djece je poginulo, a 25 je ranjeno u granatiranju", navodi se u izvještaju misije, prenio je TAS S.
 
LPR je od 17. februara granatirana 1.053 puta.
 
Na LNR je ispaljeno preko 10.000 komada municije, uključujući 88 raketa iz višecjevnih raketnih sistema HIMARS, naglašeno je u izvještaju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )