Foto: Telegram

Sto dvadeset četvrti dan rata u Ukrajini. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

23:00

BRIKS raste!

Iran i Argenitna zvanično podnijeli zahtjev za pridruživanje BRIKS-u /Brazilu,Rusiji,Indiji;Kini i Južnoj Africi/

 

22:50

Na teritoriji fabrike "Azovstalj" ekshumirani su posmrtni ostaci 172 ukrajinska vojnika, saopštilo je državno tužilaštvo Donjecke Narodne Republike.
 
💬 "Istražitelji državnog tužilaštva DNR, zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za vanredne situacije DNR nastavljaju istraživanje teritorije Marijupolja, uključujući kombinat Azovstalj", navodi se u tekstu objavljenom na zvaničnom Telegram kanalu tužilaštva.


22:46

Napad na Kamiševahu!



22:42

Izvlačenje ranjenog ruskog vojnika!



22:30

Krvavo povlačenje Oružanih snaga Ukrajine pod udarima ruske vojske, - Vašington post
 
Ukrajinska vazdušno-desantna jedinica povukla se u nedelju ujutru sa fronta, odvodeći konvoj oklopnih transportera od borbi u Sjeverodonjecku, koji je sada pao u ruke Rusa, i Lisičansku, koji je na ivici, piše VP.
 
„Kada je konvoj ušao u selo Verhnekamenka, mnogi vojnici su se vozili ispred automobila, prva eksplozija je odjeknula tačno iznad njih, pogodivši grupu ljudi koji su se držali uz bok jednog kamiona.


22:25

Oglasili se Rusi

Rusija se oglasila nakon što su na društvenim mrežama osvanule fotografije i vidozapisi navodno raketiranog tržnog centra u Ukrajini.
 
Dopisnik The Economista Oliver Karol na Tviteru je preneo izjavu zamijenika ruskog predstavnika pri UN-u.
 
"Puno je nekonzistentnosti u Kremenčuku, to izgleda kao provokacija kakve smo već vidjeli u Buči", rekao je ruski diplomata.


21:16

Poginulo pet osoba, 22 ranjene

Najmanje pet osoba je poginulo, a 22 su povrijeđene u današnjem ruskom granatiranju Harkova, grada na sjeveroistoku Ukrajine, saopštio je guverner Harkovske oblasti Oleh Sinehubov.
 
"Sve su to civili Harkova, koji su šetali ulicama, bili na igralištima", naveo je Sinehubov na Telegramu.

21:01

"Nema povratka"

Njemački kancelar Olaf Šolc poručio je danas sa samita Grupe sedam najbogatijih demokratija (G7) da neće biti povratka na vrijeme prije napada Rusije na Ukrajinu, a koji je doveo do dugoročnih promjena u medjunarodnim odnosima.
 
"Kada se situacija promijeni, moramo i mi da se promijenimo", ukazao je Šolc u izjavi jednoj njemačkoj televiziji na kraju drugog dana samita G7 koji se održava u Bavarskim Alpima, prenosi Rojters.

20:36

Kijev je spreman da digne u vazduh Krivorožsku termoelektranu i da za to okrivi ruske snage, objavilo je rusko Ministarstvo odbrane

20:27

Poginulo 10 ljudi, a povrijeđeno 40 u napadu na tržni centar

Najmanje deset osoba ubijeno je danas u napadu ruske rakete na tržni centar u gradu Kremenčuku u centralnoj Ukrajini, izjavio je guverner Poltavske oblasti Dmitrij Lunin.
 
Lunin je rekao za Rojters da je još 40 osoba povrijeđeno u napadu.

19:13

Ukrajinski minobacači


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )