Foto: Sputnik

Rat u Ukrajini – 578. dan. Kijev je optužio Moskvu za jučerašnji vazdušni napad na Hersonsku oblast, u kojem su, kako tvrdi, dvije osobe poginule.

Rusija je, s druge strane, saopštila da je ukrajinski dron napao upravnu zgradu u Centralnom okrugu u Kursku, te da je oboren dron i u oblasti naselja Kremena.

09:30
Rusi bježe?
Rusi napuštaju svoje stalne lokacije na Krimu zbog straha od udara Oružanih snaga Ukrajine – "Ateš"

09:30
Oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je kijevski režim pokušao da izvrši teroristički napad na teritoriju zemlje bespilotnim letjelicama avionskog tipa.

Kako se navodi u saopštenju, tokom noći 25. septembra sistemi PVO oborili su dronove iznad sjeverozapadnog dijela Crnog mora, Krima, kao i iznad Kurske i Brjanske oblasti. Ministarstvo je kasnije dodalo da je oko 9 časova PVO oborio ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti.

08:22
Zaustavljeni su

Pet ruskih boraca odbilo je napad nadmoćnijih neprijateljskih snaga u oblasti Urožanja.
 
Prema riječima vojnika, ukrajinski jurišnici su tokom dana dva puta pokušali da napadnu uporište nadmoćnijim snagama, ali nisu uspjeli da probiju odbranu vojnika 37. gardijske motorizovane brigade.

07:35
Napad je izvršen, ali...

Ruske snage napale su noćas Odesku oblast dronovima Šahed i raketama Oniks i Kalibar, ukrajinska PVO je oborila sve dronove i većinu projektila, ali je pogođena i oštećena lučka infrastruktura, saopštila je komanda Jug ukrajinskih oružanih snaga.
 
Jedna žena je povrijeđena, prenosi agencija Unian.
 
Kako je navedeno, ruske snage su lansirale 19 dronova i dvije supersonične rakete Oniks, kao i 12 raketa tipa Kalibr.
 
Ukrajinska PVO je oborila 19 Šaheda i 11 raketa Kalibr, ali je u napadu oštećena lučka infrastruktura.
 
Luka u Odesi je pretrpjela značajnu štetu, izbio je požar u zgradi hotela koji ne radi već nekoliko godina, a vatra je odmah ugašena.
Pored toga, rakete Oniks su uništile skladišta žita.
 
Oštećene su i zapaljene zgrade magacina jednog od preduzeća i privatne kuće u predgrađu Odese.
 
"Udarni talasi su razbili stakla na nekoliko kuća, jedna žena je povrijeđena i ukazana joj je ljekarska pomoć", navedeno je u saopštenju komande Jug Oružanih snaga Ukrajine.

07:33
Prvi snimci velike eksplozije

07:32
Eksplozija u Sankt Peterburgu

07:29
Rusija: U napadu ukrajinskih dronova na Kursk oštećeno nekoliko kuća

U napadu ukrajinskih dronova na Centralni okrug Kurska oštećeno je nekoliko privatnih domaćinstava i krovovi administrativne zgrade, a povrijeđenih nema, izjavio je danas gubernator Roman Starovojt.
 
On je na Telegramu napisao da je polomljeno staklo na stambenoj zgradi i da je dejstvovala PVO.
 
Starovojt je dodao da je još jedan dron pao u Kurskoj oblasti i da je usljed toga razbijeno staklo na privatnoj kući, prenosi agencija RIA Novosti.
 
Guberantor Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio je da su noćas oborene dvije ukrajinske bespilotne letjelice iznad Suražskog okruga, da nema žrtava ni štete.
 
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su sistemi protivvazdušne odbrane uništili dvije ukrajinske bespilotne letjelice iznad Kurske oblasti i još dvije iznad Brjanske oblasti.
 
Prethodno je Ministarstvo saopštilo da su ruski sistemi PVO uništili četiri ukrajinska drona iznad Crnog mora i Krima.

07:28
Novi snimak napada


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )