Foto: Telegram

RAT u u Ukrajini ušao je u 120. dan. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

09:10

Nakon zatvaranja kotla Gorski-Zolotoj sve više ukrajinskih vojnika se predaje!




09:03

Lisičansk!



08:59

Avdievka


08:54

Luganska oblast!



08:50


🚂 Oklopni voz „Volga“ kreiran je specijalno za inženjersko izviđanje i restauraciju kolosjeka u zoni  vojne operacije u Ukrajini
 
▪ Voz je oklopljen, naoružanje, oprema i vatrena moć postavljena su na perone, skloništa za pucanje i odbijanje mogućeg neprijateljskog napada.




08:46

Još jedan video iz "kotla"! Žestoke borbe!



08:42

Čečeni zauzeli selo Katerinovka!



08:39

U zasjedi stradala 4 ruska vojnika!



08:34

Zarobljeno 2.000 vojnika?

Vice-premijer Ukrajine Irina Vereščuk izjavila je da je oko 2.000 ukrajinskih vojnika zarobljeno.

08:27

Vrši se pritisak

Ruske snage, koje napreduju ka južnim prilazima Donbasu i gradu Lisičansku, vrše sve veći pritisak na ukrajinske trupe u ovom regionu, uključujući i susjedni Sjeverodonjeck, saopštilo je danas britansko ministarstvo odbrane.
 
"Od 19. juna, ruske snage su najverovatnije napredovale više od pet kilometara ka južnim prilazima Donbasu, gradu Lisičansku", navodi britansko ministarstvo u dnevnom izveštaju na Tviteru, prenosi Rojters.
 
Neke ukrajinske jedinice su se povukle, verovatno da bi izbegle opkoljavanje.
 
Poboljšani učinak Rusije u ovom sektoru vjerovatno je rezultat nedavnog pojačanja jedinica i intenzivnijih vatrenih dejstava, saopštili su britanski vojni obaveštajci.
 
Rusija nastoji da zauzme i Lugansk i Donjeck, koji čine ukrajinsko industrijsko srce Donbasa, ali njeni napori da izvrši dublje opkoljavanje i zauzme zapadnu Donjecku oblast za sada su bez uspeha, navodi britansko ministarstvo.

08:24

Izvještaj sa ratišta

U ruskom granatiranju lučkog grada Nikolajeva u Ukrajini pogodjena su dva terminala za skladištenje žitarica, javila je agencija AFP.
 
Jedna osoba je lakše povrijedjena u napadu, rekao je portparol kompanije koja upravlja terminalima na Crnom moru.
 
Dva silosa su zapaljena, a jedan je oštećen.

08:23

Ukrajinske trupe postavile mine na branu kod Lisičanska

Ukrajinska vojska postavila je mine na branu u naselju Malorjazancevo, nekoliko kilometara od grada Lisičanska, prenosi danas TASS na osnovu izvora iz Narodne milicije samoproglašene LNR.
 
"Prema poslednjim informacijama, Oružane snage Ukrajine postavile su mine na nekoliko lokacija u Malorjazancevu. U toku su napori da se spriječi da ukrajinski vojnici dignu branu u vazduh i djelimično poplave naselje", rekao je ovaj izvor.

08:23

Putin: Saradnja sa partnerima iz BRIKS u fokusu Rusije

Politika Rusije je efikasna u sredinama u kojima Zapad zanemaruje osnovne principe tržišne ekonomije i slobodne trgovine, poručio je predsjednik Rusije Vladimir Putin tokom govora pred učesnicima poslovnog foruma BRIKS i najavio da će se Rusija fokusirati na saradnju sa svojim partnerima iz BRIKS.
 
"Zapadni partneri zanemaruju osnovne principe tržišne ekonomije, slobodne trgovine i nepovredivosti privatne svojine. Oni u stvari prate na neodgovoran način makroekonomski kurs kroz nekontrolisane emisije novca i gomilanje dugova bez pokrića", ocijenio je Putin u srijedu, prenosi TASS.

08:19

Rusi preuzimaju teritoriju Ukrajine

Ruske snage zauzele su naselja Loskutivka i Rai-Oleksandrivka, južno od ukrajinskih gradova Lisičansk i Sjeverodonjeck, rekao je danas guverner Luganska Sergej Gajdaj.
 
Ti gradovi su trenutno u fokusu ruske ofanzive, naveo je on, prenosi Rojters. Gajdaj je dodao da ukrajinske snage nastavljaju odbranu Sjeverodonjecka i obližnih sela Zolote i Vovčojrovka.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )