Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u šezdeset šesti dan. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da postoji veliki rizik da pregovori s Moskvom budu prekinuti. SAD su započele dodatnu obuku za ukrajinske oružane snage u vojnim bazama u NJemačkoj, saopštilo je američko Ministarstvo odbrane. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

11:10

Tokmak, zaporožska oblast!


11:04

Rusija: Pogođeno 389 ciljeva u Ukrajini, ubijeno 120 nacionalista

Ruska artiljerija je tokom protekle noći pogodila još 389 ciljeva u Ukrajini, uključujući 15 skladišta raketnog i artiljerijskog oružja i municije, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.
 
Naveo je da je ruska avijacija uništila tokom noći više od 120 nacionalista, četiri tenka i šest oklopnih vozila u Ukrajini, prenosi RIA Novosti.
 
Prema riječima Konašenkova, uništeno je 18 bespilotnih letelica, među kojima i 3 Barjaktara TB-2, kao i dva "Smerča".

10:49

Konvoj UN još uvijek čeka na evakuaciju iz Azovstala



10:29

Rezervisti DNR na frontu!



10:22

Luka u Mariupolju uskoro će biti otvorena!



10:17

Vozila koja ukrajinske snage pozivaju na predaju sad se nalaze na svim dijelovima fronta!


10:01

UN i Crveni krst pokušavaju da evakuišu civile iz Azovstala
 
 Predstavnici UN i Crvenog krsta stigli su u selo Bezimenoje na razgovore o uklanjanju ljudi, javlja dopisnik iz.ru Semjon Jeremin.
 
Dvije desetine autobusa od 30 sedišta spremno je da izvede civile sa teritorije pogona Azovstal. Konvoj je predviđen za 600 ljudi.



09:45

Nije kome je namijenjeno..

Lijepo upakovano komentarišu u videu!



09:42

Ukrajina: Ruske snage pucale na dva autobusa za evakuaciju

Ruske snage pucale su na dva autobusa u gradu Popasna, u Luganskoj oblasti, koji su tamo stigli radi evakuacije lokalnog stanovništva, saopštio je jutros šef vojno-civilne uprave Popasne Mikola Hanatov.
 
On je na Telegramu napisao da je juče evakuisana 31 osoba iz Popasne i da je bilo mnogo više onih koji su želeli da se evakuišu, pa su poslata još dva autobusa u grad, prenosi Ukrinform.
 
Hanatov je naveo da se zna da su autobisu stigli do naselja i da je na njih pucano. "Nema kontakta sa ljudima koji su bili u vozilu i organizovali evakuaciju“, dodao je Hanatov.

09:38

Ukrajina tvrdi da su ubili više od 23.200 ruskih vojnika u dosadašnjem toku rata



09:20

Ukrajinski vojni avion spriječen da uđe u oblast Berjanska

Ruska protivvazdušna odbrana spriječila ukrajinski ratni avion da uđe u oblast Brjanska, rekao je guverner.

09:18

Ukrajinske snage granatirale su Donjeck. Ispaljeno je šest projektila, jedna osoba je poginula, a pet je ranjeno.


09:07

Ukrajina: Rusija ukrala nekoliko stotina hiljada tona žita

Zamjenik ministra poljoprivrede Ukrajine Taras Visocki optužio je ruske snage da su ukrale "nekoliko stotina hiljada tona" žita u oblastima Ukrajine koje su zauzele.
 
Visocki je za ukrajinsku nacionalnu TV izrazio zabrinutost da bi ruske snage mogle da učine isto sa većim dijelom od 1,5 miliona tona žitarica koje su uskladištene na teritoriji koju su zauzele, prenosi Rojters.
 
Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova optužilo je juče Rusiju za krađu žita na teritoriji koju su njene snage zauzele.

08:24

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u regionima Donjecka, Dnjepropetrovska, Harkova.


07:56

Zaharova: Kijev pokušava da uništi prijateljstvo ruskog i ukrajinskog naroda

Vlasti Kijeva u svojoj rusofobskoj histeriji nastoje da unište prijateljstvo ruskog i ukrajinskog naroda, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
 
Ona je tim riječima odreagovala na inicijativu izraelskog ambasadora u Ukrajini Mihaila Brodskog da kijevske vlasti sprovedu "derusifikaciju" tako što će zamijeniti čitav niz naziva ulica ukrajinske prestonice koje nose imena ruskih velikana.
 
Zaharova je rekla i da na taj način vlasti Kijeva pokušavaju da liše Ukrajince sjećanja na ličnosti kao što su Lav Tolstoj, Fjodor Dostojevski i Aleksandar Puškin, kao i na mnoge komandante i borce Crvene armije.


07:52

Zelenski: Ukrajina će se izboriti sa nestašicom goriva

Ukrajina će se uskoro izboriti sa nestašicom goriva, iako su ruske snage oštetile brojna skladišta nafte, saopštio je danas predsjednik Volodimir Zelenski.
 
Ove nedjelje Rusija je izvršila udare na postrojenja glavnog ukrajinskog proizvođača goriva, rafineriju nafte u Kremenčuku, kao i na nekoliko drugih velikih skladišta, prenosi Rojters.
 
"Redovi i rastuće cijene goriva na benzinskim pumpama primjetne su u mnogim regionima naše zemlje", saopštio je Zelenski u noćašnjem video obraćanju.
 
On je naglasio da "okupatori namjerno uništavaju infrastrukturu za proizvodnju, snabdevanje i skladištenje goriva" u Ukrajini.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )