Foto: Telegram

226 dan rata u Ukrajini.

09:00

Ratni putevi kod Apačeva i Čičerine. Negdje na granici Svatovskog. Ruske trupe se spremaju da odbiju ofanzivu neprijatelja.


 

08:42

U DNR su "oslobođena dva naselja" – Otradovka i Vesela Dolina, saopštio je ruski štab odbrane.


08:30

Čečenima još opreme!


08:22

„Prvi put od kubanske raketne krize, imamo prijetnju od nuklearnog oružja ako se stvari u stvari nastave putem kojim idu. Pokušavamo da shvatimo gdje je Putinova rampa? Gdje on nalazi izlaz?"
 
 „On se ne šali kada govori o potencijalnoj upotrebi taktičkog nuklearnog oružja ili biološkog ili hemijskog oružja, jer njegova vojska je, moglo bi se reći, znatno lošije. -Predsednik Bajden



08:12

BRIFING-Yurij

Napadi na Herson se nastavljaju na linije gde su se ruske trupe nedavno povukle i učvrstile.

Današnji napad, još jedno izviđanje u borbi sa snagama do četiri bataljona, bio je neuspješan za ukrajinske snage koje su se povukle sa ozbiljnim gubicima.

Takođe, opasnost postoji u pravcu Zaporožja, gdje su blizine nuklearne elektrane žestoko granatirane, a primjećuje se značajna koncentracija ukrajinskih snaga.Ukrajinska grupa kod Svatova, u blizini nove ruske granice, nije uspjela da izvrši izviđanje borbom jer su njihove formacije gađane projektilima i dronovima.

Ruske rakete pogodile su brojne objekte za napajanje u blizini Harkova, kako bi onesposobile željeznički čvor u gradu. Vagnerovci napreduju kod Bahmuta, zauzimaju brojna naselja, i, ako se zadrži impuls, tamošnjem neprijatelju može da se dogodi operativna kriza slična ruskoj u Limanu.

08:10

💬 Ukrajinska vojska strijeljala je 16 ljudi u selu Velika Aleksandrovka na sjeveru Hersonske oblasti, rekao je za Sputnjik zamijenik načelnika regionalne administracije Kiril Stremousov.

08:05

Trajni mir u Evropi može se postići samo uz učešće Rusije, izjavila je bivša njemačka kancelarka Angela Merkel.
 

08:03

Glavni zaključci Američkog instituta za proučavanje rata:
 
▪ Rusija nastavlja da aktivno koristi bespilotne letjelice iranske proizvodnje.

▪Privatna vojna kompanija Vagner najavila je stvaranje sopstvenog privatnog Telegram kanala.

▪Ukrajinske snage nastavile su protivofanzivne operacije na sjeveroistoku Harkovske oblasti u rejonu Kupjanska.

▪Ruske trupe jačaju odbrambene pozicije u gornjem dijelu Hersonske oblasti.

▪Ruske jedinice nastavile su jurišne operacije u Donjeckoj oblasti i postepeno napredovale u oblasti Artemovska.

Oružane snage RF nastavile su da nanose planirane artiljerijske, vazdušne i raketne udare zapadno od Guljajpolja, kao i u oblastima Dnjepropetrovska i Nikolajeva.
 

08:01

Pogođen autobus u Hersonu; nastradalo pet civila

Pet civila je poginulo, a pet ranjeno u napadu ukrajinskih snaga na autobus u Hersonskoj oblasti, saopštile su službe za vanredne situacije te ukrajinske oblasti koju pod kontrolom drže ruske snage.
 
Navedeno je da su ukrajinske snage ispalile četiri rakete iz višecjevnih raketnih sistema HIMARS na rejon Darjevskog mosta i da je pogođen civilni autobus, prenosi RIA Novosti.



07:33

Ukrajinska vojska: Rusija napala Zaporožje bespilotnim letjelicama

Rusija je prvi put napala Zaporožje bespilotnim letjelicama, usljed čega su uništeni infrastrukturni objekti u dva okruga, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Aleksandar Staruh, prenosi Unian.
 
Prema njegovim riječima, pretpostavlja se da su za napad korišćene bespilotne letjelice šahed-136.
 
"Zbog toga građani nisu čuli preglasne zvukove eksplozija", kaže Staruh.
 
Prema prvim informacijama, u napadu je poginula jedna osoba i ona je prevezena u bolnicu.


07:31

Zelenski: Povratili smo...

Ukrajinske snage su od 1. oktobra povratile više od 500 kilometara kvadratnih teritorije i desetine naselja na jugu regiona Hersona, izjavio je sinoć predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.
 
On je u videu na zvaničkom portalu rekao da su ukrajinske snage zabilježile i nove uspjehe na istoku zemlje, prenio je Rojters.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )