Foto: Telegram

226 dan rata u Ukrajini.


Zbog redukovanog plasmana objava na Facebook za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte besplatnu aplikaciju cafe.ba ! Klikom OVDJE !

19:45

Kod Davidovog broda uništana finska donacija!


19:20

Solcenpakom po stranim plaćenicima



19:09


Neuspjeli napad Oružanih snaga Ukrajine u regionu Zaporožja: Ruski borci su uništili militante i tenk T-64, a takođe su zarobili BTR-80



18:49

Strani plaćenik na frontu o hemijskom oružju!



18:29

Nova pomoć EU za Ukrajinu

Evropska unija će u najskorije vrijeme odobriti Ukrajini još dvije milijarde evra pomoći, rekla je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.
 
Francuski predsjednik Emanuel Makron najavio je osnivanje fonda u vrijednosti od 100 miliona evra koji će omogućiti Kijevu da direktno kupuje oružje u Evropi.

18:00

APU izvještava da se Starlink Elona Maska kvari na frontu, što ih u velikoj mjeri spriječava da pobjede na bojnom polju
 
Neki od prekida doveli su do „katastrofalnog“ gubitka komunikacija posljednjih nedjelja, piše Fajnenšel tajms, pozivajući se na visoke ukrajinske zvaničnike. Neki od uređaja su prestali da rade nakon što je APU prešla liniju fronta.
 
Možda je „Elon Mask počeo da“ ludi „ne samo na Tviteru“, pišu ukrajinske publikacije.

17:38

 Žestoke borbe za Olgovku u pravcu Limana
 
 Borci grupe "🅾tvažne" zauzeli su odbrambene položaje u blizini sela Olgovka kako bi vezali ukrajinske snage u borbi dok se glavne snage ne povuku na pripremljene položaje i tamo zauzmu odbranu. Gubeći jedan jurišni odred za drugim, neprijatelj je, ne štedeći rezerve, dovodio sve više i više novih snaga.

Ruski borci, da bi nanijeli maksimalnu štetu Oružanim snagama Ukrajine, a ne opkolili Olgovku, samo su tokom jednog dana borbi tri puta prešli u kontraofanzivu i odbacili neprijatelja.

Nakon što su izvršili svoj zadatak, jedinice grupe „O“, kako bi izbjegle opkoljavanje, povukle su se u Druželjubovku.


17:11

Merkel o sukobu u Ukrajini: „Shvatite riječi ozbiljno“
 
Merkel: Trajni mir u Evropi može se postići samo uz učešće Rusije. Dok to ne uspemo, Hladni rat još uvek nije završen. Aktuelni događaji u Ukrajini su duboka prekretnica. Svi smo pozvani da reči shvatimo ozbiljno i da ih od samog početka ne klasifikujemo kao blef.

16:43

Predali se Čečenima



16:20

Borbe kod Kupjanska se nastavljaju: militanti 92. brigade Oružanih snaga Ukrajine, nakon što su digli u vazduh mostove, prinuđeni su da ručno prebacuju ranjenike
 
Mnogi od njih ne prežive transport do bolnice.


16:02

„Uraltransmaš“ je najavio prijevremenu otpremu trupama serije modernizovanih samohodnih topova 2S19M2 „Msta-S“ kalibra 152 mm



15:45

Austrija je ponovo saopštila da neće isporučivati ubojito oružje Kijevu.
 
💬 „Mi isporučujemo zaštitnu opremu: šlemove, prsluke, neletalno oružje. Nastavićemo da slijedimo ovu liniju.”, rekao je kancelar Karl Nehamer.

15:20

SAD odbijaju da isporuče rakete dugog dometa „ATACMS“ Ukrajini.
 
💬 Američki Kongres strahuje da bi napad na Krim ovim projektilima samo pogoršao sukob i da to može dovesti do nuklearne eskalacije, piše „Vol Strit Džurnal“.
 
Pored toga, Bajdenova administracija je primjetila da bi isporuka raketa „ATACMS“ drugim zemljama dovela do iscrpljivanja zaliha SAD.
 
Prethodno su u Kijevu saopštili da ovim raketama planiraju da gađaju baze dronova na Krimu.
 
Bajden je još u maju obećao da SAD Ukrajini neće slati raketne sisteme koji bi mogli da budu iskorišćeni za udar na rusku teritoriju.


14:52

Britanci objavili novu ratnu kartu iz Ukrajine



13:53

Ukrajinci oslobodili još jedno selo

📹 According to the preliminary reports, the #Ukrainian army has liberated the Makiivka village in #Luhansk Oblast.

Yesterday, officials confirmed that the 🇺🇦 army recaptured the Hrekivka village in the region. pic.twitter.com/Hy2QNhVlwL

— KyivPost (@KyivPost) October 7, 2022 >

13:20

Brifing ruskog Ministarstva odbrane:
 
▪️VKS Ruske Federacije visokopreciznim oružjem uništile su radionicu za popravku raketnog i artiljerijskog naoružanja Oružanih snaga Ukrajine u Hmeljnickoj oblasti;
 
▪️Dva bataljona Oružanih snaga Ukrajine izvršila su neuspješan pokušaj napada u pravcu Kupjanska, Oružane snage RF su odbile napade;
 
▪️Ruske trupe obustavile su ofanzivu Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Krasnolimanska;
 
▪️Vazdušno-kosmičke snage Rusije napale su tri brigade Oružanih snaga Ukrajine u DNR, likvidiravši više od 100 ukrajinskih vojnika;

▪️Oružane snage RF likvidirale su više od 80 vojnika Oružanih snaga Ukrajine i njemačku samohodnu artiljerijsku haubicu sa visokopreciznom municijom u pravcu Kupjanska;
 
▪️Oružane snage Ukrajine su pokušale ofanzivu u pravcu Nikolajev-Krivi Rog, ali su vraćene na prvobitne položaje;
 
▪️Ruske trupe likvidirale su više od 300 vojnika taktičke grupe 60. pješadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj oblasti.
 

12:36

Visok nivo terorističke prijetnje za Belgorodsku oblast

Ruske vlasti produžile su odluku o visokom nivou terorističke prijetnje u pograničnoj Belgorodskoj oblasti na još dvije nedjelje, do 22.oktobra, saopštio je danas guverner regiona Vjačeslav Gladkov.
 
"Nivo žute terorističke prijetnje produžen je za još dve nedjelje na teritoriji Belgorodske oblasti i važi do 22. oktobra", napisao je Gladkov na svom Telegram kanalu, prenosi TASS.

11:22

Turski predsjednik Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom o unapređenju bilateralnih odnosa, kao i o aktuelnoj krizi, prenosi Rojters.


11:17

IAEA šalje četiri nova eksperta u nuklearku Zaporožje

Četvoročlani tim eksperata Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) trebalo bi danas da stigne u nuklearnu elektranu Zaporožje, kako bi zamijenio prethodni tim od dva stručnjaka agencije, prenosi Rojters pozivajući se na izvještaj ruskih medija.
 
"Oni će boraviti u nuklearnoj elektrani, baš kao i njihovi prethodnici", saopštio je načelnik proruske administracije Energodara, izvjestio je Interfaks.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )