Foto: Telegram

Danas je 63. dan rata u Ukrajini. Sva najnovija dešavanja pratiti na našem blogu uživo na sajtu portala CAFE.BA

10:53

Kod Limana probijanjem ukrajinskih linija do novih trofeja


10:42


Brifing stranih legionara iznenada prekinut granatiranjem
 


10:27

Rusi: Uništili smo ukrajinsko skladište puno oružja iz SAD

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske rakete Kalibr pogodile skladište oružja u ukrajinskom regionu Zaporožje u kojem se nalazi vojna pomoć iz Sjedinjenih Država i drugih evropskih zemalja.
 
Rojters prenosi da je ministarstvo – koje je saopštilo da su njegove vazduhoplovne snage uništile 59 ukrajinskih vojnih ciljeva tokom noći – navelo kako su rakete „uništele hangare sa velikom količinom stranog oružja i municije koju su ukrajinskim trupama isporučile Sjedinjene Države i evropske zemlje“.


10:22

Čelnici Pridnjestrovlja: Napali su nas Ukrajinci

Ministarstvo unutrašnjih poslova moldavskog otcijepljenog regiona Pridnjestrovlje tvrdi da je sinoć u njihov vazdušni prostor doletjelo nekoliko dronova koji su lansirani iz Ukrajine.


10:00

Jaki udari na čeličanu u Marijupolju

Ruske snage su ponovo napale čeličanu Azovstal u kojoj su borci i neki civili sakriveni u Marijupolju, rekao je pomoćnik gradonačelnika grada Petro Andrjuščenko.
 
Andrjuščenko je takođe rekao da nisu postignuti dogovori o pokušaju evakuacije civila iz Marijupolja.


09:11

"Ruske snage napreduju ka istoku zemlje"

Ukrajinska vojska je danas saopštila da ruske snage napreduju na istoku zemlje i da su zauzele nekoliko malih gradova u oblasti Harkova i u Donbasu.
 
Ruske snage napreduju iz Izjuma, koji je već pod njihovom kontrolom, ka Limanu i okolini Severodonjecka, jednog od većih gradova u regionu.
 
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Ukrajine, ruske snage zauzele su lokalitete u oblasti Harkova i u regionu Donjecka.


08:57

Rusija: Uništen izviđački dron iznad Voronježa

Ruski sistem za protivvazdušnu odbranu uništio je jutros mali izviđački dron iznad Voronježa, saopštio je guverner Aleksandar Gusev.
 
Kako je naveo, nema opasnosti po lokalno stanovništvo, prenosi TASS.
 
Gusev je na Telegramu napisao da je sistem za protivvazdušnu odbranu jutros otkrio i uništio dron u blizini Voronježa i naglasio da drži situaciju pod kontrolom.


08:47

Gasprom tvrdi: Prekinuli smo svu isporuku gasa Poljskoj i Bugarskoj

Ruski energetski div Gasprom tvrdi da je prekinuo sve isporuke gasa i Bugarskoj i Poljskoj nakon što su obe zemlje odbile da počnu da plaćaju gas u rubljima.
 
Ranije su i poljski i bugarski dobavljači gasa objavili da su primili zvaničnna obaveštanje od Gasproma da će isporuke biti prekinute.

08:37

Ruski gas i dalje teče ka Poljskoj i Bugarskoj

Ruska isporuka gasa Poljskoj nakratko je prekinuta jutros, prema podacima Evropskog udruženja operatora za isporuku gasa, međutim, kasnije je gas ponovo potekao, i njegova količina povećana, nakon što je pala na nulu.
 
Takođe, isporuke ruskog gasa Bugarskoj za sada teku, izjavio je za Rojters izvršni direktor bugarske gasne mreže Bulgartransgas Vladimir Malinov. I Mađarska i Austrija su saopštile da su isporuke gasa normalne.


08:15

Ponovo gađan most kod Odese

Predsjednik ukrajinske železničke mreže Oleksandar Kamišin kaže da je još jedna raketa pogodila železnički i drumski most koji povezuje lučki grad Odesu sa krajnjim jugozapadom Ukrajine, prenosi CNN.
 
"Danas u 6:45 dogodio se drugi raketni napad na isti most preko Dnjestarskog ušća u Odeskoj oblasti", rekao je Kamišin. On je rekao da nema povrijeđenih željezničara.
 
Na društvenim mrežama kruži i snimak za koji se tvrdi da pokazuje trenutak kada je most pogođen, ali njegova autentičnost za sada nije potvrđena.


07:23

Ruski sistem odbrane aktiviran u regionu Kursk

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane aktivirani su tokom noći u regionu Kurs, rekao je guverner u srijedu, dodajući da nije prijavljena šteta.
 
"Noćas oko 2:45 mnogi stanovnici Kurska su čuli buku. Detalji se preciziraju. Prema preliminarnim podacima, aktivirao se sistem protivvazdušne odbrane. Žrtava i razaranja nije bilo", napisao je Roman Starojt na Telegramu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )