Foto: Telegram

Sto šezdeset deveti dan rata u Ukrajini. Rat uživo pratite na cafe.ba

10:00

Ruski hakeri hakovali su  američku kompaniju Lokid Martin
 
 Ova kompanija je najveći proizvođač modernog američkog oružja, a između ostalog, ona je ta koja proizvodi HIMARS koji se isporučuju Ukrajini.

09:52

Soledar⚡Zauzeta Belokamenska fabrika vatrostalnih materijala⚡
 
Ruske trupe preuzele su kontrolu nad još jednim industrijskim objektom u Soledaru – Belokamenskom vatrostalnom tvornicom.
 
Pod artiljerijskim granatiranjem, Oružane snage Ukrajine se povlače u Artemovsk (Bahmut).


09:43 
Savezničke ruske snage vode borbu za selo Zajcevo kod Gorlovke.



08:16 
Narodna milicija DNR oslobodila je selo Gladosovo, koje se nalazi sjeverno od Gorlovke i osam kilometara zapadno od Svetlodarska.


08:11 

Prema nezvaničnim informacijama iz Soledara, nakon što je oslobođena fabrika "Knauf", ukrajinska vojska se bez borbe povukla iz istočnog dijela grada. Ruska vojska "čisti" ovo područje.

Kako javlja ruski ratni reporter Evgenije Podubni, ukrajinske jedinice nastavljaju da se povlače u pravcu Artjomovska (Bahmuta).

07:21 

Zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski saopštio je da je Rusija tražila održavanje sjednice Savjeta bazbednosti UN za 11. avgust zbog granatiranja Zaporoške atomske centrale.

Kako je istakao, „ukrajinske provokacije ne smiju ostati sakrivene od široke javnosti“.


00:39

Nikolaev noćas!


00:30

Leonid Pasečnik rekao je da grad Popasnaja možda neće biti obnovljen, jer je skoro potpuno uništen
 
Nakon oslobođenja, grad je bio podvrgnut žestokom granatiranju od strane Oružanih snaga Ukrajine. Prema RIAN-u, u Popasnoj je živjelo više od 20.000 ljudi prema podacima za 2019.


00:22

Borbe za Marijinku!

Kuće u gradu su odavno napuštene, po ulicama su razbacane protivpešadijske mine „latica“, pa borci moraju da se kreću veoma oprezno.
 
"Korak po korak, vraćamo našu zemlju, oslobađamo republiku. U principu, hodali smo sa vama, vidjeli gdje su bili položaji Oružanih snaga Ukrajine, naši momci su već tu", rekao je borac Oružanih snaga Ukrajine. 1. korpus NM DNR sa pozivnim znakom „Leha“.


00:15

Nova grupa zarobljenika,snimak je od utorka! 


00:03

RATNI BRIFING

- Solidar - Zauzet je teren fabrike KNAUF, a samim tim i istočni dio grada.

Slične akcije su u toku u Bahmutu. Objašnjenje ruske taktike kod oba grada, kao i kod Avdejevke.

Vijesti o mogućem izviđanju borbom ruskih trupa prema Nikolajevu - potez ukrajinskih planera koji se pripremaju za odbranu Nikolajeva shvataju veoma ozbiljno, predviđajući ruski napad tamo.
 
Stanje frontova od 9. avgusta u 19:00 CEST.

00:01

 Ratni pregled 9. avgust. 
 
UKRATKO: 
 
▪️Ministarstvo odbrane Rusije: Raketnim udarima kod Voronovice u Viničkoj oblasti uništeno je komandno mjesto ukrajinskih vazduhoplovnih snaga, u udaru na skladište kod Umana u Čerkaskoj oblasti uništeno je više od 300 projektila za sistem HIMARS.
 
▪️Od početka specijalne operacije u Ukrajini, likvidirano je više od 2.600 stranih plaćenika. Najviše je likvidirano plaćenika iz Poljske - 643, zatim iz SAD - 241, Kanade - 213, saopštio je vojni resor.
 
▪️Trenutno se u Ukrajini nalazi 2192 plaćenika, najviše iz Poljske, Rumunije, SAD, Kanade, Gruzije

▪️Peskov: Ako proizvodnja turskih dronova počne u Ukrajini, ona će potpasti pod demilitarizaciju
 
▪️ Peskov je, komentarišući mogućnost sastanka Putina i Zelenskog na G20, rekao da za sada ne postoje preduslovi za takav sastanak
 
▪️ Zbog novih napada Kijeva na Zaporošku nuklearnu elektranu, Rusija se nada da će Međunarodna agencija za atomsku energiju poslati misiju u elektranu, i spremna je da pruži maksimalnu moguću pomoć da se to učini, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
 
▪️Ruski demineri u DNR i LNR neutralisali su više od 248 hiljada eksplozivnih naprava, saopštilo je Ministarstvo odbrane
 

00:00

Italijanski dobrovoljac u Donbasu,ali sa ruske strane!


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )