Foto: Telegram

U toku je 271. dan


Facebook je smanjio distribuciju vijesti na vašim početnim stranama!

Za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

18:10

STIGAO !!!

U Ukrajinu stigao Bernar Arni Levi! Malo koji sukob prođe bez "poznatog filozofa i filantropa" kako ga neki zovu !



18:04


Redovne snage NATO-a su u Donbasu pod maskom privatnih vojnih kompanija. Ima ih do deset, rekao je oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko.
 
18:03

Ovako jutros izgledaju "putevi" na Svatovskom frontu! Teško i pješaku!




18:00

Izletilo mu :)

17:47

Strašne scene sa fronta


17:40

Borbe u Soledaru!


17:35


Ruski mediji objavili slike 100 mrtvih plaćenika koji su se borili na strani Ukrajine!


17:28

Luksemburg šalje oklopna vozila Ukrajini



17:25 

Postoji rizik izbijanja havarije na Zaporoškoj nuklearnoj elektrani, Rusija je o tome obavijestila međunarodnu zajednicu, rekao je novinarima Aleksej Lihačov, direktor korporacije "Rosatom".

"Obavještavamo međunarodnu zajednicu da postoji opasnost nuklearne havarije na elektrani i, očigledno, Kijev smatra prihvatljivim manji nuklearni incident. Veliki ili mali, ali Kijev neće moći da kontroliše radioaktivnost.

To će biti presedan koji će zauvijek promijeniti tok istorije. Zato se mora učiniti sve da nikome ne padne na pamet da zadire u bezbednost atomske centrale", rekao je on.

17:15

Ubijena tužiteljka u napadu

Regionalno tužilaštvo u ukrajinskom gradu Harkovu saopštilo je da je u ruskom raketnom napadu na taj grad poginula tužiteljka Olena Maslič.


17:00

Uništeni ukrajinski BTR-4 



16:53

Rusi, spremite se

Sjevernoatlanska alijansa, tvrdi ukrajinski predstavnik u njenoj parlamentarnoj skupštini, namjerava da formira i specijalni međunarodni sud za kažnjavanje Rusa

16:10

Stigla zima na front!



16:00

Glavni zaključci Američkog instituta za proučavanje rata:
 
▪️Invazija bjeloruskih trupa u Ukrajinu je malo vjerovatna.

▪️Borbe se nastavljaju na liniji Svatvo-Kremennaja.

Pogoršanje vremenskih uslova utiče na borbu.

▪️Rusko Ministarstvo odbrane najavilo je udar na ukrajinske snage u zoni Novoselovskog LNR.

▪️Ruske trupe su nastavile ofanzivne operacije na Artjomovskom, Avdejevskom i zapadnom Donjeckom pravcu.

▪️Ukrajinski zvaničnici su saopštili da su ruske snage nastavile da premještaju dio snaga sa istočne (lijeve) obale reke Dnjepar na druga područja operacija, ali su i dalje zadržale značajno prisustvo snaga na jugu Hersonske oblasti.
 
▪️Ukrajinsko granatiranje oštetilo je infrastrukturu Zaporoške nuklearne elektrane.
 
15:58 

Predsednik Ukrajina Vladimir Zelenski još jednom je pozvao zapadne države da prime Kijev u NATO i EU.

„Svi vidite koliko značajan doprinos Ukrajina daje zaštiti naše zajednice, svi vidite koliko je važno da smo se zaista ujedinili nakon 24. februara.

Dakle, zahvaljujući tome, vidite da Ukrajina treba da postane punopravna članica EU i NATO. Pozivam vas da podržite naše kandidature za članstvo u EU i alijansi“, rekao je Zelenski u ponedjeljak, govoreći putem video veze na sastanku parlamentarne skupštine alijanse u Madridu.

On je još jednom pozvao da se Rusiji uvedu nove sankcije.

15:03

Zelenski pozvao NATO

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je danas članice NATO da garantuju zaštitu ukrajinskih nuklearnih elektrana od ruskih sabotaža.
 
Zelenski je u video obraćanju Parlamentarnoj skupštini NATO-a u Madridu rekao da su svi zainteresovani da ne bude opasnih incidenata u nuklearnim elektranama kao i da je potrebna "zagarantovana zaštita od ruskih sabotaža u njima", objavio je Rojters.

14:49

Rizik od nuklearne nesreće

Šef ruske državne agencije za atomsku energiju Rosatom Aleksej Lihačov upozorio je danas da postoji rizik od nuklearne nesreće u nuklearnoj elektrani Zaporožje nakon ponovnog granatiranja tokom vikenda.
 
"Postrojenje je u opasnosti od nuklearnog akcidenta. Cijelu noć smo vodili pregovore sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA)", izjavio je generalni direktor Rosatoma, prenio je Interfaks.
 
Lihačov je istakao da je IAEA pozvala na stvaranje bezbjednosne zone oko nuklearke i ukazao da bi to bilo moguće samo uz odobrenje SAD, objavio je Rojters.


14:30

Bahmut!




Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )