Foto: Telegram

Pedeset i peti dan rata u Ukrajini. Rat uživo pratite na cafe.ba

21:05

Neoprezni čečen!


21:00

Kadirov objavio video iz Azovstalja


20:57

Područje Azovstala gdje se vode borbe!


20:55


Interfaks: Oko 120 civila u utorak napustilo Mariupolj

Oko 120 civila koji žive pored čeličane Azovstal, u opkoljenoj ukrajinskoj luci Mariupolj, napustilo je humanitarne koridore, izvijestila je agencija Interfaks, citirajući rusku državnu televiziju. Interfaks navodi da je televizijski dopisnik citirao administraciju samoproglašene Donjecke Narodne Republike, prenosi Rojters.


20:32

Američki predsjednik Džo Bajden rekao je da će SAD poslati još artiljerije u Ukrajinu, preneo je Rojters


19:42

Mapa oštećenih ili uništenih zgrada u Mariupolju


19:41

Belgijsko diplomatsko prisustvo se smanjuje za dvije trećine nakon odluke Rusije, 12 diplomata mora da napusti Moskvu, saopštilo je belgijsko Ministarstvo spoljnih poslova.


19:40

Bijela kuća kaže da bi SAD mogle da uvedu nove sankcije Rusiji već ove nedjelje.


19:22

Litvanija: Zabrana javnog isticanja slova "Z"

Parlament Litvanije izglasao je danas zabranu javnog isticanja slova "Z", crne i narandžaste trake Svetog Ðorda (vojni simbol u Rusiji) i drugih simbola za koje se smatra da izražavaju podršku ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini.
 
Poslanici su takođe odobrili da kazne za kršenje zabrane budu podignute na 900 evra za fizička lica i do 1.500 evra za pravna lica, prenosi agencija Rojters.
 
Ruska vojna vozila u Ukrajini imaju oznaku slova "Z", a znak je počeo da se koristi kao znak podrške Rusiji.


19:03

"Marinka nije zauzeta od strane ukrajinskih snaga"

"Kijev aktivno širi laži, pozivajući se na Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Danas su objavili zauzimanje sela Mariinka u Donjeckoj oblasti.
 
▪Objavljivanjem ove poruke vojni vrh Ukrajine pokušava da sakrije činjenicu o masovnim gubicima i predaji vojske 2. mehanizovanog bataljona 54. brigade Oružanih snaga Ukrajine. Takođe danas, kao rezultat ciljanih udara, uništen je komandant bataljona major Sergej Stec." tvrde u vojsci DNR


18:59

Raketni napad na Kramatorsk, jedna osoba je izgubljena, tri ranjene, rekao je šef Donjecke OVA Pavel Kirilenko

18:31

Borbe u Azovstalju



18:27

Izvor u Pentagonu predviđa veću rusku ofanzivu u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države vide tekuću rusku aktivnost na istoku Ukrajine kao uvod u mnogo veću ofanzivu, izjavio je danas jedan visoki zvaničnik Pentagona. Govoreći pod uslovom da ostane anoniman, američki zvaničnik je ukazao da Rusija i dalje povećava svoje vojne kapacitete kako bi se pripremila za novu ofanzivu.
 
Prema rečima anonimnog Rojtersovog izvora u Pentagonu, Rusija je u borbene operacije tokom poslednja 24 sata uvela još dvije taktičke grupe (BTG) čime je ukupan broj aktivnih ruskih taktičkih grupa u Ukrajini povećan na 78.


18:25
EU planira da pokrije većinu troškova obnove Ukrajine posle rata, piše Blumberg.


17:28

Turska je evakuisala više od 17.000 svojih državljana iz Ukrajine, rekao je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

17:26

Gutereš traži četvorodnevnu humanitarnu pauzu

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je na četvorodnevnu humanitarnu pauzu u Ukrajini kako bi se omogućilo otvaranje koridora pomoći od 21. do 24. aprila, što se poklapa sa pravoslavnom Strasnom nedeljom.

17:23

Pretpostavlja se da su stradali sa ove slike dio jedinice marinaca koji su se masovno predali prije par dana i da su tada ubijeni od strane Azova!



17:21

Ukrajinski marinac,upucan u leđa sa oznakama za predaju prema procedurama i bez ličnog naoružanja! Reporter RT tvrdi da je ubijen od strane ukrajinskih snaga zbog čina predaje /18+/


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )