Foto: Telegram

Šezdeset treći dan rata u Ukrajini. Rat uživo pratite na cafe.ba

00:05

Ruska karta borbenih dejstava!




00:00

Zvaničnik o bliskom susretu snaga SAD sa ruskim dronovima

Tokom rata u Ukrajini, bilo je bliskih susreta između američkih snaga i "ruskog naoružanja", posebno bespilotnih letelica, rekao je jedan neimenovani zvaničnik Pentagona tokom današnjeg razgovora sa novinarima.
 
"Bilo je nekoliko prelijeta bespilotnih letjelica u blizini granice sa Belorusijom, nedaleko od nekih naših jedinica", rekao je američki zvaničnik i dodao da takve situacije nisu izazvale uzbunu na terenu i u Pentagonu, prenosi CNN.

26. APR 23:21

Sastanak Putin-Gutereš trajao sat vremena

Sastanak generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša i ruskog predsjednika Vladimira Putina u utorak u Moskvi trajao je oko sat vremena, rekao je Farhan Hak, zamijenik portparola generalnog sekretara, tokom brifinga za novinare.
 
Deo sastanka je bio jedan na jedan između Gutereša i Putina, dok je drugi uključivao pomoćnike, rekao je Hak.

26.APR 22:15

Obustavljen avio-saobraćaj iznad Moldavije zbog napada u Pridnjestrovlju!



26. APR 21:13

Gubici ukrajinske tehnike

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 141 avion, 110 helikoptera, 589 bespilotnih letelica, 272 protivvazdušna raketna sistema, 2.588 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 292 višecevna bacača raketa, 1.124 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 2.403 jedinice specijalnih vojnih vozila.


26. APR 21:12

Panika u Odesi

Komanda grupacije heterogenih snaga i dalje ne ostavlja nadu za „odbijanje amfibijske pomorske operacije Oružanih snaga RF na obali Crnog mora i preduzima sve nove mjere zaštite.
 
Komodor Doskato, komandant Mornaričkih snaga Ukrajine u Odesi, izvijestio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine o prebacivanju prenosivih protivvazdušnih raketnih sistema na preživjele brodove i čamce. Sada se na svakoj borbenoj jedinici nalazi ili Igla MANPADS ili Stinger.
 
Štaviše, naredio je da sve posade budu u stalnoj pripravnosti od 30 minuta u slučaju napada.

26. APR 21:05

Rusija: Oslobodili smo cijeli region Hersona

Rusko ministarstvo odbrane saopštlo je da su ruske snage oslobodile cijeli region Hersona, na jugu Ukrajine.
 
Kako se navodi, ruske snage su zauzele i dio regiona Nikolajeva i Zaporožja, kao i dijelove Harkova.

26. APR 20:41

Kancelarija generalnog sekretara UN Antonija Getereša saopštila je da je Rusija prihvatila da UN i Međunarodni crveni krst učestvuju u evakuaciji civila iz "Azovstalja".

26. APR 20:41

Skoro 1.300 ukrajinskih vojnika se predalo u Marijupolju

Skoro 1.300 ukrajinskih vojnika se predalo u Marijupolju, ranjenima je pružena medicinska pomoć, saopštio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa generalnim sekretarom UN Antonijom Gutjerešom u Moskvi.
 
"Dio Oružanih snaga Ukrajine koji su se nalazili u drugim industrijskim regionima (Marijupolja) se predao. Zarobljeno je skoro 1.300 osoba. U stvari, tamo ih je više. Ima i onih koji su ranjeni. Obezbjeđeni su im normalni uslovi", rekao je Putin.

26. APR 20:05

"SAD će prihvatiti mirovni sporazum između Kijeva i Moskve"

SAD će prihvatiti mirovni sporazum između Kijeva i Moskve, nakon čega će Ukrajina biti neutralna zemlja, rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken.
 
"Vašington će poštovati odluku Ukrajine ako zaključi sporazum sa Rusijom o odricanju od članstva u NATO kako bi okončao sukob", rekao je Blinken.

19:58

Helikopteri u dejstvu kod Popasne, Rusi preuzeli Kirovsk!


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )